Plaćanje parkinga na Adi Ciganliji bez zaustavljanja: Ovaj sistem bi skratio mučno čekanje i traženje slobodnog parking-mesta

12.07.2023

15:53

0

Autor: Lj. S.

Glavni razlog pokretanja ovog projekta je eliminisanje gužvi koje se javljaju u toku letnje sezone

Plaćanje parkinga na Adi Ciganliji bez zaustavljanja: Ovaj sistem bi skratio mučno čekanje i traženje slobodnog parking-mesta
Parking / Ilustracija - Copyright parking-servis.co.rs

JP "Ada Ciganlija" raspisala je nabavku za izvođenje radova na postavljanju opreme za modernizaciju sistema ulazne rampe na Adi Ciganliji, tačnije za plaćanje parkinga, a vrednost radova procenjena je na 40 miliona dinara.

Predmet nabavke je rekonstrukcija postojećeg sustema za naplatu ulaza vozila na Adu Ciganliju kao i rekonstrukcija i instaliranje pratećih sistemima, odnosno sistemima koji podržavaju, obezbeđuju i kontrolišu sistem za naplatu parkiranja, kao što su sistem besprekidnog napajanja, sistem video-nadzora procesa naplate ulaska vozila na Adu Ciganliju i alarmni sistem za obezbeđenje radnika i imovine, prenosi Ekapija.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Glavni razlog pokretanja ovog projekta za plaćanje parkinga bez zaustavljanja je, kako se navodi, eliminisanje gužvi koje se javljaju u toku letnje sezone i tokom organizacije većih javnih manifestacija. Stvaranje velikih gužvi se dešava kako na ulazu, tako i na izlazu iz kompleksa Ade Ciganlije.

Kako bi se eliminisale gužve, novoinstalirani sistem mora imati: mogućnost plaćanja bez zaustavljanja upotrebom DSRC tehnologije (ENP antene i TAG uređaji) i mogućnost plaćanja bez zaustavljanja upotrebom ANPR tehnologije, tj. identifikacije korisnika putem automatskog prepoznavanja registarskih tablica.

Rok za prijavu na tender je 8. avgust.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike