Na Adi Ciganliji o kupačima brine više od 75 spasilaca: "Po potrebi pojačavamo pozicije sa dva spasioca po jednoj kuli"

11.07.2023

23:11

0

Posetioci ne treba da se zaleću u vodu, već polako da ulaze - kaže Laušević

Na Adi Ciganliji o kupačima brine više od 75 spasilaca: "Po potrebi pojačavamo pozicije sa dva spasioca po jednoj kuli"
Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Koordinator spasilačke službe Ade Ciganlije Jovan Laušević rekao je danas da spasilačka služba ovog beogradskog kupališta ima više od 75 članova, a da je svakog dana angažovano od 35 do 45 ljudi koji brinu o posetiocima.

On je istakao da se u taj broj spasilaca ubrajaju i koordinatori koji takođe vode računa o sigurnosti posetilaca i plivača.

- Svakog dana je angažovano od 35 do 45 ljudi, po potrebi pojačavamo pozicije sa dva spasioca po jednoj kuli. To je broj koji je dovoljan za uspešnu sezonu - rekao je Laušević.

Tanjug/Strahinja Aćimović
 

On je apelovao na roditelje da sa decom da ne idu preko bova u vodi, naročito ukoliko deca nemaju šlauf ili mišiće za plivanje.

Laušević je istakao da se ova godina razlikuje zbog vremenskih uslova, kao i zbog toga što su prethodne dve godine postojale mere predostrožnosti zbog korona virusa.

- Prethodnih godina je vladao korona virus kada je na Adi Ciganliji bila manja posećenost, a bilo je i više kišnih nego lepih dana. Tako je počela i ova sezona, ali sada temperature prelaze 35 stepeni. U narednim danim očekujemo 37, 38 stepeni, vreme nam ide na ruku kao i posetiocima - rekao je Laušević.

Na pitanje da li se posetioci pridržavaju uputstava i smernica koje im daju spasioci, on je istakao da što više odmiče sezona kupanja spasilačkim službama je lakše. Objasnio je i da u spasilačke službe sarađuju sa drugim službama poput hitne pomoći, policije i obezbeđenjem Ade Ciganlije.

- Što se tiče posetilaca uvek je otvaranje sezone to koje je najburnije i najjače po posećenosti, tada su lepši dani, svi bi želeli da zauzmu svoju poziciju, svi bi hteli da se okupaju, deca se u školi raspuštaju - istakao je on.

Govoreći o temperaturi vode, on je rekao da je ona leti između 25 i 33 stepena, kao i da zavisi od nivoa vode na Savskom jezeru i vremenskih prilika.

Tanjug/Strahinja Aćimović
 

- Posetioci ne treba da se zaleću u vodu, već polako da ulaze. Naročito apelujemo roditelje sa malom decom da uvek vode računa o njima, da ih polako uvode u vodu - naveo je on.

Neki od posetilaca Ade Ciganlije rekli su da se na ovom kupalištu osećaju prijatno, da je voda čista, a uslovi na obali idealni.

- U ponudi je širok sadržaj. U okolini je puno zelenila. Ovde se opuštam skoro svakoga dana - rekao je jedan penzioner.

Student iz Portugala je istakao da je sa društvom došao da se opusti na ovo beogradsko kupalište, i da je impresioniran sadržajem Ade Ciganlije. Takođe, dodao je da su građani Srbije gospoljubivi, te da se oseća prijatno tokom celog perioda boravka u Beogradu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike