Nova obilaznica oko Beograda istaknuta na Google mapi (FOTO)

06.07.2023

13:05

0

Autor: I.K.

Poslednja deonica obilaznice oko Beograda, od Straževice do Bubanj Potoka, puštena je u saobraćaj 29. juna

Nova obilaznica oko Beograda istaknuta na Google mapi (FOTO)
Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić Twitter/Goran Vesić

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić objavio je da je Google uvrstio u svoju mapu i novootvorenu obilaznicu oko Beograda

 

-Obilaznica je označena kao prioritetna saobraćajnica za sve korisnike ovog servisa koji kao krajnju destinaciju navedu bilo koje drugo odredište izuzev Beograda, naveo je Vesić na Twitteru uz priložene fotografije.

 

 

 


Poslednja deonica obilaznice oko Beograda, od Straževice do Bubanj Potoka, u dužini od 9,74 kilometara, puštena je u saobraćaj 29. juna, pošto je dan ranije svečano obeležen njen početak rada.

Posle više od 30 godina gradnje, od Batajnice do niškog auto-puta kod Bubanj Potoka, moći će da se stigne auto-putem u punom profilu, to jest sa ukupno šest saobraćajnih traka, u dužini od 47 kilometara.

Završetkom obilaznice oko Beograda preusmerava se saobraćaj sa preopterećene osnovne mreže gradskih saobraćajnica na obilaznicu, što doprinosi skraćenju vremena putovanja za tranzitne tokove, smanjenju broja saobraćajnih nezgoda, troškova eksploatacije vozila, štetnih gasova i buke od vozila na užem gradskom području, kažu u Putevima Srbije.

Vesić je nedavno najavio i da će u julu biti otvorena prva deonica autoputa Niš - Merdare koji je, kako je rekao, veoma važan jer će povezati Srbiju sa lukom Drač. Naveo je i da će u oktobru biti otvoren autoput Ruma-Šabac, a da će do kraja oktobra biti završeno i novih 10 kilometara na Moravskom koridoru, čime će čitav Kruševac biti povezan sa autoputem.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike