Šapić i ambasador Venecuele o odnosima Karakasa i Beograda: Razgovaralo se i o postavljanju Teslinog spomenika

05.07.2023

16:34

0

Zvanični diplomatski odnosi Srbije i Venecuele uspostavljeni su 1951. godine, ali diplomatske veze traju više od 140 godina

Šapić i ambasador Venecuele o odnosima Karakasa i Beograda: Razgovaralo se i o postavljanju Teslinog spomenika
Copyright Tanjug/SEKRETARIJAT ZA INFORMISANJE GRADA BEOGRADA

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić razgovarao je danas u Starom dvoru sa ambasadorom Venecuele Dimasom Alvarengom o bratimljenju Begograda i Karakasa, kao i lokacijama za postavljanje spomenika Nikole Tesle i Simona Bolivara.

Šapić i Alvarenga sastali su se povodom predstojeće posete ministra spoljnih poslova te južnoameričke države Srbiji, planirane za 14. i 15. jul.

Tanjug/SEKRETARIJAT ZA INFORMISANJE GRADA BEOGRADA
 

 

"Tokom sastanka bilo je reči o potpisivanju Sporazuma o bratimljenju glavnih gradova Srbije i Venecuele – Beograda i Karakasa, određivanju lokacije za postavljanje spomenika revolucionaru Simonu Bolivaru, kao i o postavljanju spomenika Nikoli Tesli u glavnom gradu Venecuele", navodi Beoinfo.

Beograd nema uspostavljenu saradnju sa gradovima iz Venecuele, ali mogućnosti za saradnju postoje, i to u oblastima poljoprivrede, prerađivačke industrije, energetike, obrazovanja i turizma, navodi Beoinfo.

 

Zvanični diplomatski odnosi Srbije i Venecuele uspostavljeni su 1951. godine, ali diplomatske veze traju više od 140 godina.

Odnose Srbije i Venecuele karakteriše dugogodišnja saradnja zasnovana na principima uzajamnog uvažavanja i poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta država i međunarodnog prava.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike