Iz JKP "Pogrebne usluge" apelovali da se na zadušnice koristi gradski prevoz

02.06.2023

17:32

0

Oni su pozvali i vlasnike nestabilnih spomenika da se, u najkraćem roku, jave Upravi groblja, radi dogovora o sanaciji spomenika, zaključeno je u saopštenju JKP "Pogrebne usluge"

Iz JKP "Pogrebne usluge" apelovali da se na zadušnice koristi gradski prevoz
groblje - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Javno komunalno preduzeće "Pogrebne usluge" Beograd, apelovalo je danas na građane da za odlazak na groblje za zadušnice, umesto svojih automobila, koriste gradski prevoz.

Iz "Pogrebnih usluga" navodi se da u subotu, 3. juna, od 7:00 do 15:30, neće biti dopušten ulaz motornim vozilima na groblja u nadležnosti tog javnog preduzeća, i dodaje da će kapije grobalja za ulaz motornih vozila biti otvorene od 15:30. Na Novom, Centralnom, Zemunskom, Topčiderskom, Banjičkom i Starom bežanijskom groblju, na snazi je potpuna zabrana ulaska za automobile na Zadušnice tokom subote 3. juna.

U nedelju, 4. juna, kapije grobalja će za ulaz motornih vozila biti otvorene od 7:00 do 19:00 časova, osim na Novom, Centralnom, Zemunskom, Topčiderskom, Banjičkom i Starom bežanijskom groblju. Za posetioce koji se teže kreću i starije sugrađane, na najvećim gradskim grobljima: Lešću, Orlovači, i Novoj Bežaniji, obezbeđena su tri minibus vozila sa klimatizacijom, koji će ih besplatno prevoziti, a organizovani prevoz će za Zadušnice u subotu 3. juna saobraćati u određenim intervalima, u periodu od 7:00 do 15:00 časova, od ulazne kapije do najudaljenijih parcela.

Na Novom, Centralom i groblju Zbeg, za Zadušnice, biće organizovan prevoz službenim automobilima preduzeća, u periodu od 7:00 do 15:00 časova.

U saopštenju JKP "Pogrebne usluge" apeluje se na posetioce grobalja da prilikom posete grobnim mestima budu oprezni i da se ne naslanjaju na spomenike. Tokom redovne kontrole stabilnosti spomenika, stručne ekipe preduzeća utvrdile su da ima dosta spomenika koji su nestručno podignuti, dotrajali i nestabilni, pa u slučaju naslanjanja i mehaničkog pritiska može da dođe do njihovog pada i povređivanja prisutnih lica, dodali su u saopštenju.

Iz JKP "Pogrebne usluge" su skrenuli pažnju roditeljima sa malom decom, da vode računa o njihovom kretanju i da se ne odvajaju prilikom posete groblju i napomenuli da je na groblju zabranjen pristup deci mlađoj od 10 godina bez pratnje odraslog lica.

Oni su pozvali vlasnike nestabilnih spomenika da se, u najkraćem roku, jave Upravi groblja, radi dogovora o sanaciji spomenika, zaključeno je u saopštenju JKP "Pogrebne usluge".

Bonus video

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike