Završena rekonstrukcija "Beograđanke": Stari simbol grada dobio je novi sjaj (FOTO)

03.02.2022

07:36

0

Autor: 24sedam

Zgrada će biti useljena do marta kada će biti otvorena, najavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić

Završena rekonstrukcija "Beograđanke": Stari simbol grada dobio je novi sjaj (FOTO)
panorama Beograda - Copyright 24sedam/Goran Sivački

"Ovih dana je završena rekonstrukcija "Beograđanke". Zgrada će biti useljena do marta kada će biti otvorena", objavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Kako je istakao u svojoj objavi na Fejsbuku, "Beograđanka" je ponovo najmodernija poslovna zgrada i ponos našeg grada kao što je bila 1974. godine kada je sagrađana.

-  Sa svojih 101 metrom i 23 sprata više nije najviša zgrada u Beogradu, ali dominira ovim delom grada - naglasio je zamenik gradonačelnika.

Podsetio je da je samo pre nekoliko godina kada su ovu zgradu, koja je propadala, prodali i koja se pretvorila u objekat za smeštaj udruženja građana koja nisu ništa plaćala vođena  kampanja kako će zgrada biti srušena i kako će biti pretvorena u hotel.

- Ti koji su tada lagali danas ćute. Meni to nije važno osim da je "Beograđanka" obnovljena i da sam imao hrabrosti da uđem u taj projekat. Beograđanka je uređena - napisao je Vesić.

Dodao je da će ubrzo početi i rekonstrukcija zgrade Beobanke na Zelenom vencu kao i da će brzo videti skele na zgradi BIGZ-a. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike