Važno obaveštenje za Beograđane: Zbog redovne odbrane od poplava izmestite automobile sa ovih lokacija!

21.05.2023

15:46

0

Napominjemo da je ova pojava uobičajena za ovaj deo grada

Važno obaveštenje za Beograđane: Zbog redovne odbrane od poplava izmestite automobile sa ovih lokacija!
Ilustracija - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

Nakon uvođenja redovne odbrane od poplava na potezu od Kule Nebojša do Bastiona Svetog Jakova, Sekretarijat za poslove odbrane, vanrednih situacija i koordinaciju apelovao je na građane da izmeste svoja parkirana vozila iz te zone.

"Apelujemo na građane da izmeste svoja vozila i da ih ne parkiraju u ovoj zoni u cilju preventivnih aktivnosti, da bi se omogućio nesmetan rad ekipama vodoprivrednih preduzeća. Napominjemo da je ova pojava uobičajena za ovaj deo grada i da se ovakva situacija na tom delu akvatorijuma Dunava dešava učestalije nego na ostalim delovima obale s obzirom na to da se radi o najnižoj tački Beograda.

Prema prognozama svih relevantnih institucija, nema opasnosti od izlivanja reke", navodi se u saopštenju koje prenosi BEOINFO.

Gradski štab za vanredne situacije na teritoriji grada Beograda i ekipe vodoprivrednih preduzeća konstantno prate situaciju na terenu, a građani će blagovremeno biti obavešteni o novim informacijama, dodaje se u saopštenju.

Na osnovu Opšteg plana za odbranu od poplava i zbog izmerenog vodostaja na merodavnom mernom mestu u petak, 19. maja 2023. godine, preduzeće JVP „Srbijavode“ donelo je Naredbu o uvođenju redovne odbrane od poplava na vodnoj jedinici Beograda – desni nasip i obaloutvrda uz Dunav od Kule Nebojša do Bastiona Svetog Jakova, u dužini od 0,34 km.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike