Četiri dana manifestacije "Otvorene kapije tvrđave": Nagradu možete dobiti za najbolju fotku vašeg psa na Kalemegdanu!

02.05.2023

22:22

0

Autor: Lj. S.

U donatorskoj kutiji sakupljaće se dobrovoljni prilog publike, a prikupljena sredstva namenjena su za lečenje Ivane Matijević

Četiri dana manifestacije "Otvorene kapije tvrđave": Nagradu možete dobiti za najbolju fotku vašeg psa na Kalemegdanu!
Kalemegdan - Copyright 24sedam/Goran Sivački

JP "Beogradska tvrđava" 4, 5, 6. i 7. maja organizuje manifestaciju "Otvorene kapije tvrđave" pretežno namenjenu deci i seniorima.

Raznovrstan program koji će podsticati razvoj sportskog duha i zdravih stilova života, a promovisati kulturu i umetnost, biće realizovan na više lokacija na Kalemegdanu. Vežbe za decu i seniore, sportske i likovne radionice za decu, književne večeri od kojih će jednu uveličati Pero i Miloš Zubac, koncert Leontine i hora Čarolije, humanitarni koncert "Odjeci beogradskog Šopen festa" - samo su neki od sadržaja koji će obeležiti manifestaciju. 

Tokom trajanja mainfestacije u toku će biti onlajn foto konkurs "Pas Kališa 2023", na kojem posredstvom društvenih mreža mogu da učestvuju svi s fotografijom svog ljubimca na Tvrđavi.

Beoinfo
 

Proglašenje "Pas Kališa 2023" će biti u nedelju, 7. maja, u 17 časova na Gornjem gradu Kalemegdana. Kao završnica festivala istog dana s početkom u 18 časova biće održan koncert "Odjeci beogradskog Šopen festa", s podnaslovom "Za Ivanu".

Na platou pored spomenika Pobednik na Kalemegdanskoj tvrđavi, dela "pesnika klavira" Frederika Šopena izvodiće eminentni pijanisti: Biljana Gorunović, Olivera Radmanović, Jelena Đajić,  Neven Šobajić i Nebojša Maksimović. Koncert je humanitarnog karaktera, kao podrška Ivani Matijević, osnivaču i umetničkom direktoru "Beogradskog Šopen festa".

U donatorskoj kutiji sakupljaće se dobrovoljni prilog publike, a prikupljena sredstva namenjena su za lečenje Ivane Matijević, najavljeno je u saopštenju ovog javnog preduzeća. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike