"Otimaju" putnike, papreno naplaćuju, a kolegama prete! Nema više pljačkanja turista kod "Nikole Tesle" - "divljim" taksistima došao kraj

26.04.2023

21:00

1

Papreno naplaćuju vožnje do centra grada, a kolegama koje na to ukažu prete!

"Otimaju" putnike, papreno naplaćuju, a kolegama prete! Nema više pljačkanja turista kod "Nikole Tesle" - "divljim" taksistima došao kraj
Taksi/ilustracija - Copyright Profimedia

"Divlji" taksisti u Beogradu mogu se neretko videti, uglavnom u centru grada, ali najviše ih ima kod prestoničkog aerodroma "Nikola Tesla", gde im je pogodno da "love" strance i otimaju im besumučne svote novce!

Na beogradskom aerodromu bahati taksisti već dugo rade onako kako žele i u tome im niko ne smeta. Otimaju putnike, papreno naplaćuju vožnje do centra, a kolegama koje na to ukažu - prete i napadaju ih.

Nepošteno preuzimaju klijente na aerodromu naplaćujući im znatno više nego što to predviđa cenovnik, a strancima neretko uzimaju i po stotinu evra za vožnju do centra grada!

Profimedia
 

"Divlji" taksisti na više načina "hvataju" klijente na kvarno i nude vožnju - najpre u aerodromskom holu, ako ne tu, onda prate putnike dok izlaze i uzimaju im kofere.

Država se hvata u koštac sa "divljim taksistima"

Da li će ovom "trendu" država i grad uspeti da stanu na put, videćemo, a ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da će od petka biti pojačano prisustvo policije, Komunalne milicije i pripadnika fizičko tehničkog obezbeđenja na aerodromu "Nikola Tesla" u cilju rešavanja problema "divljih" taksista.

Na aerodromu je danas održan sastanak predstavnika kompanije "Vansi", kao koncesionara, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstva unutrašnjih poslova, beogradskih sekretarijata kao i taksi udruženja, kako bi se pronašlo rešenje za nelegalne taksiste.

Profimedia
 

Ministar Vesić je poručio da je nedopustivo da nelegalni taksisti, koji nemaju licencu, varaju putnike i za vožnju od aerodroma im naplaćuju znatno više sume od realne cene, čime remete i rad taksi službi koje legalno obavljaju svoj posao.

- Uradićemo sve da zaštitimo građane, i rešimo ovaj problem. Ovaj problem možemo da rešimo samo svi zajedno, mi iz vlade, grad Beograd i koncesionar, svako iz svoje nadležnosti - istakao je Vesić.

On je naveo i da će biti formiran Operativni tim, na čijem će čelu biti pomoćnik ministra za inspekcijski nadzor Ivan Divac.

Tanjug/Miloš Milivojević
 

- Operativni tim će se sastajati svakih sedam dana, i pratiće situaciju, da li svaka služba radi svoj posao, i izveštavati o tome direktora Aerodroma Fransou Berizoa, ministra policije Bratislava Gašića i mene, kako bismo usaglasili naredne korake - rekao je ministar Vesić.

Koliko koštaju taksi usluge u Beogradu?

Cena taksi usluge u Beogradu godinama je mirovala, ali onda je u prethodnih godinu dana dva puta povećana.

Profimedia
 

Posle poslednjeg uvećanja cena, start iznosi 270 dinara, vožnja po kilometru u prvoj tarifi je 96 dinara, u drugoj 125, a u trećoj 192 dinara. Sat čekanja po najnovijem cenovniku je 1.200 dinara. U cene taksi prevoza uračunat je i prevoz ličnog prtljaga putnika.

Prema važećoj ceni, vožnja taksijem od aerodroma do Zemuna i Novog Beograda je 2.300 dinara, a do centra grada 3.000 dinara.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike