Gužve pred praznik na autobuskoj stanici Beograd! Studenti se vraćaju kućama, ali mnogi idu i u naše banje i na planine

13.04.2023

10:01

0

"Broj redovnih polazaka je nešto veći od 1.400, ali smo u red vožnje uvrstili i vanrednih 90 polazaka, kaže Zoran Mojsilović iz Beogradske autobuske stanice

Gužve pred praznik na autobuskoj stanici Beograd! Studenti se vraćaju kućama, ali mnogi idu i u naše banje i na planine
Ilustracija - Copyright Profimedia

Gužve na Beogradskoj autobuskoj stanici počele su sa početkom raspusta za učenike osnovnih i srednjih škola, a pojačane su danas, poslednji dan pred praznik.

 Zoran Mojsilović iz Beogradske autobuske stanice kaže za Tanjug da će broj polazaka sa stanice danas biti veći od 1.500. "Broj redovnih polazaka je nešto veći od 1.400, ali smo u red vožnje uvrstili i vanrednih 90 polazaka.

Ovo je uobičajen broj polazaka, ako govorimo o praznicima", kaže Mojsilović. Najviše putnika, kaže on, ima u autobusima za Niš, Vranje, Čačak, Ivanjicu i Požegu.

-Mnogi studenti i radnici putuju danas da bi praznike proveli sa svojim porodicama. Naravno, imamo i mnogo turističkih putovanja, pa će tako i tokom predstojećih prazničnih dana, Beograđani boraviti u popularnim banjama ili na Zlatiboru, Tari ili Divčibarama", precizirao je Mojsilović.

 Prem anjegovim rečima, danas će biti gužva za odlazak, a kako je prvi radni dan posle praznika utorak, gužva se na stanici očekuje i u ponedeljak u popodnevnim časovima. "Ja apelujem na sve one koji žele danas da putuju, da na vreme provere da li ima dostupnih karata za polazak koji ih zanima i da na autobusku stanicu dođu možda i sat vremena pre planiranog polaska", kaže Mojsilović.

Dodaje da se nekada zbog gužve u redu ispred šaltera propusti željeni polazak, pa je zato dobro doći ranije.

Inače, zbog predstojećih uskršnjih praznika očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja na gotovo svim glavnim putnim pravcima.

Na auto-putevima za sada nema vanrednih prekida, nešto usporenije prolazi se samo u zonama radova.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike