Počela nova sezona akcije "Parkiraj i bicikliraj": Ove godine vozni park osvežen je sa 125 novih bicikala

12.04.2023

16:11

0

Najveći broj bicikala je na raspolaganju na najpopularnijem beogradskom izletištu Ada Ciganlija, gde celodnevno parkiranje košta samo 150 dinara

Počela nova sezona akcije "Parkiraj i bicikliraj": Ove godine vozni park osvežen je sa 125 novih bicikala
"Parkiraj i bicikliraj" - Copyright Tanjug/Predrag Mitić

Javno komunalno preduzeće "Parking servis" je za novu sezonu akcije "Parkiraj i bicikliraj" pripremilo više od petsto bicikala za odrasle i decu. Ove godine vozni park je osvežen sa 125 novih bicikala. Na otvaranju ovogodišnje akcije, mališanima koji su došli da voze bicikle u 12 časova "Parking servis" je poklonio svetla za bicikle.

Korisnici parkirališta "Ada Ciganlija", "Milan Gale Muškatirović", kao i garaža "Obilićev venac", "Zeleni venac" i "Masarikova", plaćajući samo cenu parkiranja za svoje vozilo, stiču pravo da u okviru akcije besplatno preuzmu po dva bicikla za odrasle i dva bicikla za decu. Najveći broj bicikala je na raspolaganju na najpopularnijem beogradskom izletištu Ada Ciganlija, gde celodnevno parkiranje košta samo 150 dinara.

Za dvanaestu sezonu ove akcije, "Parking servis" je pripremio 400 bicikala za odrasle i 115 bicikala za decu. Osim nekoliko modela klasičnih bicikala - za vožnju po asfaltu, vozačima je od ove sezone na raspolaganju i 55 "fet-bajk" dvotočkaša, koji su opremljeni disk-kočnicama, sedmostepenim menjačem i širokim gumama - za vožnju po zahtevnijim podlogama, poput peska i šljunka.

Zainteresovanost sugrađana za akciju "Parkiraj i bicikliraj" rasla je iz godine u godinu, tako da je 2022. godina zabeležila rekordan broj korisnika. Prošle godine je više od 55.000 sugrađana vozilo bicikle "Parking servisa", a od tog broj bilo je više od 6.000 dece.

Za 11 prethodnih sezona, koliko traje akcija "Parkiraj i bickiliraj", skoro 260.000 korisnika je besplatno vozilo bicikle "Parking servisa". Osim pozitivnog efekta na zdravlje korisnika, akcija ima i značajan doprinos očuvanju životne sredine, jer biciklisti ne zagađuju okolinu, niti prave buku, kao što bi to radili da koriste automobile. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike