Detaljan vodič za uskršnje praznike: Pogledajte kako će raditi prodavnice, tržni centri, apoteke i pumpe

14.04.2023

09:05

0

U ovom tekstu se nalaze sve informacije na jednom mestu

Detaljan vodič za uskršnje praznike: Pogledajte kako će raditi prodavnice, tržni centri, apoteke i pumpe
Ilustracija - Copyright 24sedam/Profimedia

Radno vreme trgovinskih i ugostiteljskih objekata, kao i apoteka, benzinskih stanica, ali i gradskih pijaca, tokom uskršnjih praznika biće izmenjeno.

Portal 24sedam za svoje čitaoce napravio je detaljan spisak kako će i šta će raditi za praznike. 

Da li će raditi prodavnice?

Profimedia
 

Po odredbama Odluke o radnom vremenu zanatstva i trgovine na teritoriji grada Beograda, privredni subjekti koji obavljaju ove delatnosti radiće prema izmenjenom rasporedu za vaskršnje i prvomajske praznike. 

Na Veliki petak 14. aprila, dežurni prodajni objekti nespecijalizovanih trgovinskih formata, pretežno prehrambenog asortimana (hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi i dr.), moraju da rade najmanje od devet do 12 sati.

U subotu, 15. aprila, dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od devet do 12 sati, dok u nedelju, na Vaskrs, dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni. 

Pixabay/reverent
 

Drugi dan Vaskrsa, u ponedeljak 17. aprila, dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od devet do 12 časova.

U dane vaskršnjih praznika, nespecijalizovani trgovinski formati u kojima se obavlja trgovina na malo, pretežno neprehrambenog asortimana, kao i posebni trgovinski formati, mogu biti zatvoreni.

Radno vreme tržnih centara 

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Tržni centri radiće na Veliki petak 14. aprila do 18 časova, a u subotu 15. aprila imaće redovno radno vreme.

U nedelju će svi tržni centri biti zatvoreni (osim bioskopa u tržnim centrima - koji rade). Od ponedeljka 17. aprila, svi tržni centri u Beogradu radiće redovno.

Koje apoteke će biti dežurne?

Profimedia
 

Dežurne apoteke koje inače rade od 00 do 24 časa otvorene su i tokom praznika:

  • "Sveti Sava", Nemanjina 2 (6643-170)
  • "Prvi maj", Kralja Milana 9 (3241-349)
  • "Bogdan Vujošević", Bulevar maršala Tolbuhina 30 (2601-887)
  • "Zemun", Glavna 34 (2618-582)
  • "Gornji grad"; Dr Đorđa Kovačevića 27, Lazarevac (8129-611)

Većina privatnih apoteka radiće po redovnom radnom vremenu tokom praznika.

Radno vreme pijaca

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Pijace koje posluju u sastavu JKP "Beogradske pijace" u petak, subotu i ponedeljak, 14, 15. i 17. aprila, radiće po uobičajenom radnom vremenu.

Iz ovog preduzeća saopštili su da je radno vreme pijaca od šest do 19 časova. Na Vaskrs, u nedelju 16. aprila, neće raditi zelene pijace osim pijaca: "Zemun", "Banovo brdo", "Bele vode" i "Dušanovac", koje će raditi od šest do 14 časova.

Što se tiče pijace OTC - Novi Beograd, u petak i subotu, 14. i 15. aprila, radiće po uobičajenom radnom vremenu od osam do 16 časova, dok će na Uskrs 16. aprila, te u ponedeljak 17. aprila pijaca biti zatvorena.

Izmenjen red vožnje gradskog prevoza

Milos Tesic/ATAImages
 

Osim što će ugostiteljski i trgovinski objekti raditi po izmenjenom radnom vremenu, do promena će doći i u režimu rada javnog prevoza.

U petak 14. aprila primenjivaće se red vožnje za nedelju, u subotu 15. aprila red vožnje za subotu, a u nedelju i ponedeljak 16. i 17. aprila važiće nedeljni red vožnje za nedelju, naveo je Sekretarijat za javni prevoz.

Besplatan parking

parking-servis.co.rs
 

JKP "Parking servis" u Beogradu neće naplaćivati parkiranje od petka do ponedeljka, tačnije od 14. do 17. aprila.

U istom periodu biće zatvorene i poslovnice Korisničkog servisa u Takovskoj 31, Mileševskoj 51 i na Bulevaru Milutina Milankovića 134g.

Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta tokom predstojećeg praznika biće neprekidno otvoreni i radiće po uobičajenom sistemu naplate.

Takođe, ovo preduzeće je saopštilo da će tokom praznika dežurati ekipa "pauk" službe i da će redovna naplata parkiranja biti nastavljena u utorak, 18. aprila.

Rad pošta tokom vaskršnjih praznika

Profimedia
 

 

Tokom vaskršnjih praznika, od 14. do 17. aprila radiće ukupno 82 pošte u Srbiji - dežurne pošte u Beogradu i drugim gradovima i pošte na graničnim i administrativnim prelazima.

Svih dana praznika, Glavna pošta u Takovskoj 2 u Beogradu, pošta na Aerodromu "Nikola Tesla" i pošte na graničnim i administrativnim prelazima radiće neizmenjeno - 24 sata.

U petak, subotu i ponedeljak radiće pošte u tržnim centrima u Beogradu, Kragujevcu, Pančevu, Sremskoj Mitrovici i Šapcu, pošte u "Univereksportovim" objektima u Beogradu, Novom Sadu i okolini, Somboru i Zrenjaninu. 

Dežuraće i druge pošte u svim većim gradovima i turističkim centrima.

U nedelju, na Vaskrs, radiće beogradska Glavna pošta, pošta na Aerodromu "Nikola Tesla" i pošte na graničnim i administrativnim prelazima.

A šta je sa benzinskim pumpama? 

Profimedia
 

Benzinske stanice će tokom uskršnjih praznika raditi 24 sata na državnim putevima I i II reda, kao i na opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda, dok će ostale pumpe u gradu raditi od šest do 20 sati.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike