Nakon gašenja Beokoma, Servisni centar Grada Beograda otvorio je novi nalog: Beograđani, svoje probleme možete prijaviti na ovom mestu!

29.03.2023

19:30

0

Pre prijave bilo kog problema, prvenstveno je potrebna registracija korisnika

Nakon gašenja Beokoma, Servisni centar Grada Beograda otvorio je novi nalog: Beograđani, svoje probleme možete prijaviti na ovom mestu!
Servisni centar Grada Beograda - Copyright Beoinfo

Nakon gašenja Beokom naloga na Tviteru, gde su Beograđani svakodnevno prijavljivali aktuelne komunalne probleme u gradu, pre dva dana Servisni centar Grada Beograda otvorio je novi nalog na ovoj popularnoj društvenoj mreži.

Sredinom marta u cilju kvalitetnije, brže i efikasnije komunikacije sa građanima, Grad Beograd osnovao je Servisni centar sa jedinstvenim kodnim brojem 11-0-11, putem kojeg sugrađani mogu da prijavljuju sve komunalne probleme.

Ipak, deo građana negodovao je zbog gašenja Beokom naloga na Tviteru, zbog čega su gradski čelnici odlučili da otvore nalog Servisnog centra pod imenom @prijaviproblem.

Pixabay
 

Kako se navodi u detaljnom uputstvu, svako ko želi da putem ovog naloga ukaže na komunalni problem, uputi predlog ili sugestiju potrebno je da se prethodno registruje.

Verifikacija je neophodna radi sprečavanja eventualne zloupotrebe resursa Grada Beograda, kao i da bi se onemogućilo širenje lažnih informacija ili panike, a bez mogućnosti da građani budu prijavljeni, jer je u pitanju krivično delo. Vreme trajanja verifikacije je 48 sati.

- Da bi Vaša prijava bila validna potrebno je dostaviti lične podatke u DM, a verifikovanom će se smatrati prijava onog naloga koga je "zapratio" Servisni centar. Grad Beograd garantuje zaštitu ličnih podataka svih građana čiji je cilj da na ovaj način život u našem gradu učine boljim, kao i da doprinesu efikasnijem i kvalitetnijem rešavanju problema - piše u prvoj objavi Servisnog centra.

Svako može, kao i do sada, da prijavi komunalni problem i sve prijave će biti prosleđene nadležnima, ali će samo verifikovani nalozi dobiti odgovor od službe u roku od 72 sata, kao i prilikom pozivanja broja 11-0-11.

Tako će novi Servisni centar zameniti dugogodišnji rad Beokoma, koji je bio aktivan na društvenoj mreži Tviter, a gde su građani postavljali fotografije određenih problema u prestonici - od rupa na putevima i pokradenih šahtova, preko pitanja vezano za legalizaciju objekata širom prestonice, pa sve do apelovanja nadležnih institucija, poput JKP "Zelenilo Beograd", da pokose travu u određenom delu grada...

Jedinstven broj za sve informacije

Beograđani od 14. marta ne moraju da znaju šta je čija nadležnost, niti moraju da pozivaju različite brojeve kako bi dobili potrebne informacije, već je potrebno da okrenu broj 11-0-11. 

Beoinfo
 

U ovaj sistem uključene su sledeće službe: Komunalna milicija i inspekcija, JKP "Infostan tehnologije", JP "Gradsko stambeno", JKP "Parking servis", JKP "Javno osvetljenje", Javni prevoz, JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija", JKP "Beogradske elektrane", JKP "Gradska čistoća",  JKP "Zelenilo Beograd" i JKP "Beograd put". 

Takođe, u sistem će biti uključene i "Beogradske pijace" i "Veterina Beograd", a namera gradskih čelnika je da se do kraja godine implementiraju sve ustanove u gradu, među kojima su i ustanove kulture i sportski centri.

- Novitet je to što su ovakve službe do sada zvanično radile do 16 sati, a ovaj servis će biti otvoren 24 sata svakog dana u godini. Želja nam je da budemo ekspeditivni i tačni, ali ćemo biti rigorozni za one koji iz bilo kojih razloga žele da nas ometaju - istakao je nedavno gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

U prvoj nedelji zabeleženo 20.000 poziva

Jedinstveni broj Servisnog centra Grada Beograda 11-0-11 za prvih nedelju dana rada kontaktiralo je 20.000 građana.

24sedam/L. Đ. T
 

Do sada su uglavnom postavljana pitanja koja se tiču hitnih intervencija, pucanja vodovodnih cevi, problema u zgradama, kao i nepropisnog parkiranja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike