Sada je i zvanično! Grad Beograd obezbeđuje besplatne udžbenike za svu decu, a za socijalno ugroženu – dupli kompleti

24.03.2023

15:55

0

Škole će birati izdavače

Sada je i zvanično! Grad Beograd obezbeđuje besplatne udžbenike za svu decu, a za socijalno ugroženu – dupli kompleti
Ilustracija - Copyright Profimedia

Grad Beograd, kako je ranije odlučeno, od 1. septembra obezbediće besplatne udžbenike za svu beogradsku decu, koja pohađaju osnovne i srednje škole na teritoriji Beograda, podsetio je Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu.

Sredstva za tu namenu planirana su budžetom za 2023. godinu.

Procedura će, kako je saopšteno, biti takva da će škole birati izdavače, a kada se čitava procedura završi, novac će biti uplaćen izdavačima za komplete udžbenika za tačan broj dece koja su upisana u osnovne i srednje škole u glavnom gradu, piše Euronews Srbija.

Beoinfo
Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić

Ovo je odluka Skupštine grada Beograda, doneta na predlog gradonačelnika Beograda, naglašava Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu.

- Ministarstvo prosvete nije bilo zainteresovano da se dogovorimo, pa da za decu iz socijalno ugroženih porodica i drugih kategorija kojima su oni do sada davali udžbenike ne trošimo dupli novac. Zbog toga će te porodice dobiti duple udžbenike i od resornog ministarstva i od Grada Beograda - precizirano je u saopštenju.

Kako se navodi, pravo na besplatne udžbenike imaće sva deca Beograda i to će biti olakšica za roditeljski budžet koji će im od nove školske godine obezbediti Grad.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike