Država dodeljuje još jednu novčanu pomoć: Prijave počinju od petka, a 34.000 građana će dobiti pare na račun

19.08.2021

18:25 >> 09:06

0

Vesić je dodao da je za prijavu potrebno doneti i očitanu ličnu kartu, kao i kopiju platne kartice na kojoj se vidi broj žiro računa

Država dodeljuje još jednu novčanu pomoć: Prijave počinju od petka, a 34.000 građana će dobiti pare na račun
Copyright Tanjug/ AP Photo/Michael Probst,file)

Prijavljivanje za dodelu bespovratnih novčanih sredstava u visini osnovnog paketa udžbenika za decu prvog i drugog razreda počinje u petak, najavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Gostujući na TV Pink, Vesić je podsetio da je prošle nedelje raspisan javni poziv, te da svi roditelji od 20. avgusta do 30. septembra mogu da podnesu prijave.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, Tanjug/Strahinja Aćimović

– Pravo na to ima njih 34.000, a potrebno je da se ode do škole po potvrdu da je dete upisano u prvi ili drugi razred, uz napomenu da već ne koristi besplatne udžbenike po programu Ministarstva prosvete, i da se navede o kom izdavaču je reč. Uplaćujemo sredstva za udžbenike iz četiri predmeta: srpski jezik, matematika, svet oko nas i izabrani strani jezik. Cene se razlikuju od izdavača do izdavača, doduše ne mnogo, tako da će otprilike svaki roditelj dobiti po šest hiljada dinara – objasnio je zamenik gradonačelnika.

Profimedia

On je dodao da je potrebno doneti i očitanu ličnu kartu, kao i kopiju platne kartice na kojoj se vidi broj žiro računa.

Pročitajte još

– Na sajtu Grada i Fondacije za mlade talente postoji formular za onlajn prijavljivanje. U školama će imati pomoć tehničkih sekretara prilikom prijavljivanja, ako to ne mogu sami da urade, a takođe će moći se prijave i ličnim dolaskom. Nećemo čekati da se završi konkurs, već kako ko bude ispunjavao uslove, novac će biti uplaćivan u roku od nekoliko dana – istakao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je podsetio da 1. septembra počinje podela tableta za 67.592 učenika trećeg, četvrtog, petog i šestog razreda, sa besplatnim internetom, kao i digitalnih udžbenika.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike