Direktorka Medicinske škole na Zvezdari prijavila profesora fizičkog: Davio učenika i gurnuo tri devojčice?

24.03.2023

14:25

0

Ministarstvo prati postupanje škole, a službenici Ministarstva i školske uprave pružaju podršku školi u cilju adekvatnog postupanja - naveli su iz Ministarstva prosvete

Direktorka Medicinske škole na Zvezdari prijavila profesora fizičkog: Davio učenika i gurnuo tri devojčice?
Medicinska škola Zvezdara Printscreen Google Maps - Copyright Printscreen/Google Maps

Direktorka Medicinske škole na Zvezdari je odmah, po saznanju za nedolično ponašanje profesora fizičkog vaspitanja, obavestila nadležnu školsku upravu, školskog policajca i sazvala Tim za prevenciju i reagovanje na nasilje koji će sagledati situaciju i preduzeti mere.

- Ministarstvo prati postupanje škole, a službenici Ministarstva i školske uprave pružaju podršku školi u cilju adekvatnog postupanja. U slučaju potrebe u školu će biti upućena i prosvetna inspekcija i stručno pedagoški nadzor - potvrđeno je "Večernjim novostima" u Ministarastvu prosvete.

Kako se navodi, ministarstvu je uspostavilo sistem za prevenciju i reagovanje u slučajevima nasilja u školama

Profimedia
 

Na pojedinačne situacije - vršnjačko nasilje, nasilje učenik-nastavnik, nasilje nastavnik-učenik, reaguju škole u skladu sa Pravilnikom kojim su detaljno propisani sadržaji i način sprovođenja preventivnih i interventnih aktivnosti, uslovi i načini za procenu rizika, načini prevencije i zaštite, kao i praćenje efekata preduzetih mera i aktivnosti.

Podsetimo, u medijima se 23. marta pojavila vest da je navodno profesor fizičkog vaspitanja iz Srednje medicinske škole na Zvezdari davio u jednog učenika, kao i da je pred kraj polugodišnja gurnuo tri devojčice na času.

- Profesor je u ponedeljak, 20. marta, uhvatio jednog dečaka za vrat i rekao mu: "Ajde sad da mi popu*iš!". Tom detetu je izletela lopta do njegovog kabineta, koji je u sklopu fiskulturne sale. Dečak je krenuo po loptu, on ga je oterao, a posle ga je uvukao u kabinet i uhvatio za vrat. Nije bilo svedoka jer se to odigralo u kabinetu, ali lekar je utvrdio da dete ima sitne podlive po vratu i ruci. O svemu je obaveštena i policija - naveo je izvor Kurira. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike