Deci u Svratištu su potrebni obuća i odeća, ali i slatkiši! Pomozimo

23.03.2023

10:06

0

Svratištu u ovom trenutku najviše treba, ono što nam je potrebno tokom cele godine. To su donji veš i čarapice, sezonska garderoba - odeća i obuća

Deci u Svratištu su potrebni obuća i odeća, ali i slatkiši! Pomozimo
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Svratište za decu u Beogradu apelovalo je na građane da ako mogu doniraju sezonsku garderobu - odeću i obuću za decu uzrasta od pet do 15 godina.

Vaspitač u Svratištu za decu Ivana Popović kaže za Tanjug da je poslednjih nekoliko meseci primetan rast broja dece koja dolaze u Svratište i da na dnevnom nivou bude 150 dece na obe lokacije u gradu.

-Svratištu u ovom trenutku najviše treba, ono što nam je potrebno tokom cele godine. To su donji veš i čarapice, sezonska garderoba - odeća i obuća i apelujemo da su nam potrebna i sredstva za higijenu i slatkiši", rekla je Popović.

Ona dodaje da su Svratištu potrebni i volonteri i pozvala zainteresovane da se jave preko sajta Centra za integraciju mladih, popune upitnik za volontiranje i priključe se timu.

-Što se tiče same procedure nije potrebna potvrda sa hemijskog čišćenja, dovoljno je da je to čista garderoba, oprana kod kuće, da je cela i nosiva- da nije pocepana, za uzrast od 5 do 15 godina, ali apelujem da nam je potrebna sezonska garderoba jer nemamo gde da skladištimo zimske i letnje donacije garderobe", rekla je Popović.

Ona je istakla da se donacije mogu doneti svaki dan između 10 i 18 časova na adresu u Krfskoj 7a, na Zvezdari, kao i u Svratište na Novom Beogradu u Bulevaru Arsenija Čarnojevića 145. 

 

Bonus video


Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike