Bura na mrežama! Otvaranje flaše vina u restoranu u Beogradu naplatili 400 dinara?!

09.03.2023

14:12

0

Placa se “servis vina” ne otvaranje, ali se to zloupotrebljava ,napisao je jedan korisnik Tvitera

Bura na mrežama! Otvaranje flaše vina u restoranu u Beogradu naplatili 400 dinara?!
Copyright Printscreen/Twitter/UBKEFEKTIVA

Prosto zvuči neverovatno, ali u ova krizna vremena u pojedinim restoranima u Beogradu naplaćuju i otvaranje flaše vina i to ni manje ni više nego 400 dinara. 

Ovo je na Tviteru objavilo Udruženje potrošača Efektiva iz obrazloženje: Iskreno, ne znamo da li se ovo inače praktikuje po restoranima, ali ranije nismo čuli za ovu "uslugu". Međutim, ako je besplatno otvaranje vina nešto što je uobičajeno, onda je "pružalac usluge" bio dužan da potrošača obavesti o nameri daovu uslugu naplati, usmeno ili jasnim isticanjem u cenovniku. Ako to nije uradio, potrošač nema obavezu da plati.

 

 

Na to su se dovezali drugi korisnici ove mreže.

-Postoji jedan scenario (pored opisanog corkage-a) koji bi opravdao ovo. A to je da je cena vina zapravo cena na polici (da nosiš flasu kuci), a dodatna usluga otvaranja je ako hoces da popiješ kod njih -  pokušao je da objasni jedan od korisnika.

Drugi pak kaže: 

Plaća se “servis vina” ne otvaranje. Taj servis treba da uključi Somalijera koji vam preporučuje vino, kaze par reci o vinu i predlog uparivanja sa hranom, otvaranje, eventualno dekantiranje itd. Ali se to nažalost iskorišćava na razne načine.

 

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike