Otkup stambenih jedinica po tržišnim cenama: Objavljene izmene konkursa za kupovinu stanova namenjenih izbeglicama sa prostora SFRJ

28.02.2023

10:19

0

Zainteresovani ponuđači sa sajta mogu da "skinu" obrazac i detaljno obaveštenje o uslovima konkursa, odnosno o karakteristikama stana i uslovima koje moraju da ispune

Otkup stambenih jedinica po tržišnim cenama: Objavljene izmene konkursa za kupovinu stanova namenjenih izbeglicama sa prostora SFRJ
Beograd - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Republika Srbija i Komesarijat za izbeglice i migracije objavio je izmene konkursa za kupovinu stanova namenjenih zbrinjavanju izbeglica sa prostora SFRJ na teritoriji Beograda od fizičkih i pravnih lica, na osnovu kojih će otkup stambenih jedinica biti omogućen po tržišnim cenama.

- Srbija je u okviru regionalnog stambenog projekta obezbedila dodatnih pet miliona evra bespovratnih donatorskih sredstava za ove namene, kako bi na tržištu kupila stambene jedinice po tržišnim cenama, s tim što je najviša cena koju može država da plati 1.800 evra bez PDV-a, po metru kvadratnom za stambenu jedinicu - rekla je rukovodilac Grupe za imovinsko-pravne poslove u Komesarijatu za izbeglice i migracije Olivera Nikolić.

Kako je navela, na konkurs, koji će trajati do 1. aprila, mogu da se jave i fizička i pravna lica koja imaju u vlasništvu stambenu jedinicu na teritoriji grada Beograda.

- Na sajtu Komesarijata za izbeglice i migracije jedinice za upravljanje projektom Republičke direkcije za imovine, kao i Povereništva grada Beograda može se naći javni poziv, gde potencijalni ponuđači mogu da vide detaljnije informacije o javnom pozivu - istakla je je Nikolićeva.

Objašnjava da zainteresovani ponuđači sa sajta mogu da "skinu" obrazac i detaljno obaveštenje o uslovima konkursa, odnosno o karakteristikama stana i uslovima koje moraju da ispune.

Mogu se javiti i na brojeve telefona komisije koja sprovodi konkurs za kupovinu - 065 2009 056 i 065 2009 234.

- Konkursom će biti rešeni problemi najugroženijih izbeglica za koje je utvrđeno da ispunjavaju uslove za ovaj vid stambenog zbrinjavanja, ali nije bilo dovoljno stambenih rešenja - zaključila je Nikolićeva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike