Otvoren prvi eko-park za mališane na Savskom vencu: Kutak za sve koji žele da uživaju u prirodi

23.02.2023

10:21

0

Autor: Lj. S.

Ovaj inovativan ekološki projekat učiniće da najmlađi posetioci Topčiderskog parka uživaju u sportsko-zabavnom kutku

Otvoren prvi eko-park za mališane na Savskom vencu: Kutak za sve koji žele da uživaju u prirodi
Eko-park na Savskom vencu - Copyright GO Savski venac

Savski venac je dobio svoj prvi dečji eko- park, izgrađen na prostoru Topčiderskog parka. Otvaranju parka prisustvovalo je opštinsko rukovodstvo na čelu sa predsednikom opštine Savski venac Milošem Vidovićem.

Vidović je izrazio zadovoljstvo što je zelenu oazu u Topčideru sada upotpunio svojevrtan prostor za dečiju zabavu izgrađen od prirodnih materijala i po svetskim ekološkim standardima, saopšteno je iz opštine.

Zahvalio je Ministarstvu zaštite životne sredine zato što je pomoglo izgradnju eko-parka koji će puno značiti građanima Savskog venca.

GO Savski venac
 

Ovaj inovativan ekološki projekat učiniće da najmlađi posetioci Topčiderskog parka uživaju u sportsko-zabavnom kutku koji je opremljen bezbednim rekreativnim sadržajem za mališane.

U pitanju je prostorna celina savršenog ambijenta za sve koji žele da uživaju u prirodi, zelenilu, čistom vazduhu, relaksaciji i zabavi, naveo je Vidović.

Podsetio je da je na teritoriji Savskog venca u proteklih sedam godina izgrađeno i obnovljeno blizu 20 dečijih igrališta i sportskih terenak, što je potvrda da su potrebe najmlađih prioritet u radu Opštine.

- Želimo da život i odrastanje naše dece učinimo što kvalitetnijim i da im obezbedimo najbolje uslove školovanja. U skladu sa tim usmerićemo naša ulaganja na uređenje igrališta, zelenih površina i parkovskih oaza, a u fokusu će nam biti i projekti usmereni na zaštitu životne sredine, jer naši najmlađi to zaslužuju - zaključio je predsednik opštine.

U okviru projekta obnovljene su i pristupne staze ovog dela Topčiderskog parka, a prilikom izvođenja radova posebno se vodilo računa da se sačuva i ne ošteti postojeće zelenilo.

Otvaranju su prisustvovala deca iz Predškolske ustanove "Savski venac".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike