"Dunav osiguranje" ulaže u eko grejanje vrtića "Pčelica": Želimo da povežemo decu i ekologiju (FOTO/VIDEO)

01.06.2022

12:23

0

Predsednica Izvršnog odbora "Dunav osiguranja" Ivana Soković rekla je da su želeli da Dan kompanije obeleže ekološkom akcijom posvećenoj najmlađima

"Dunav osiguranje" ulaže u eko grejanje vrtića "Pčelica": Želimo da povežemo decu i ekologiju (FOTO/VIDEO)
dunav osiguranje (3) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Povodom obeležavanja dana kompanije, 31. maja, "Dunav osiguranje" omogući će vrtiću "Pčelica" da promeni kotao za centralno grejanje i pređe sa lož ulja na ekološki prihvatljivi gas.

Ovu predškolsku ustanovu, koja se nalazi na Savskom vencu a koja broji 147 mališana, posetili su danas predsednica Izvršnog odbora "Dunav osiguranja" Ivana Soković, predsednica Izvršnog odbora "Dunav Re" Zorana Pejčić i predsednik opštine Miloš Vidović. 

Predsednica Izvršnog odbora "Dunav osiguranja" Ivana Soković rekla je da su želeli da Dan kompanije obeleže ekološkom akcijom posvećenoj najmlađima.

24sedam/Katarina Mihajlović
Predsednica Izvršnog odbora "Dunav osiguranja" Ivana Soković 

- Ove godine želeli smo da povežemo decu i ekologiju. Zbog toga ulažemo u ovaj vrtić gde ćemo zameniti postojeći kotao sa ekološki prihvatljivim grejanjem. Veliki broj dece će ubuduće imati grejanje bez zagađenja životne sredine - rekla je ona.

Sokovićeva je istakla da "Dunav osiguranje" učešćem u ekološkim projektima utiče na podizanju svesti građana i ostalih kompanija o značaju zaštite životne sredine.

24sedam/Katarina Mihajlović
Kotlarnica vrtića "Pčelica"

Ona je podsetila da ta kompanija ima svoj projekat "Prijatelji od detinjstva" u kome se bavi decom i društvenom odgovornošću prema deci.

24sedam/Katarina Mihajlović
Predsednica Izvršnog odbora "Dunav Re" Zorana Pejčić

Predsednica Izvršnog odbora "Dunav Re" Zorana Pejčić naglasila je da je ta kompanija potpisnik inicijative UN za održivo poslovanje što govori da su dosta uradili na polju zaštite životne sredine.

Pejčićeva je naglasila da je zagađenje vazduha verovatno najveći izazov savremenog doba, i da najviše šteti najmlađima.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

- Zadatak je da se ulože dodatni napori i energija da se zaštite naš vazduh, zemlja i pre svega deca. Današnja akcija izmena sistema grejanja u vrtiću "Pčelica" pokazuje da je zadatak težak ali da je moguć i izvodljiv - rekla je ona.

Takođe, ona se zahvalila Ministarstvu zaštite životne sredine i "Dunav osiguranju" na pozivu da učestvuju u toj akciji.

24sedam/Katarina Mihajlović
Predsednik opštine Savski venac Miloš Vidović 

Predsednik opštine Savski venac Miloš Vidović rekao je da vrtić "Pčelicu" pohađa 147 dece i zahvalio se na podršci "Dunav osiguranju".

Ocenio je da to znači da je Savski venac prepoznat kao opština koja se brine o zaštiti životne sredine, zaštiti prirode, čistom vazduhu i ekologiji.

Naveo je da se na Savskom vencu vode brojne aktivnosti kroz koje se pokazuje briga o ekologiji.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Precizirao je da je očišćen deo Savskog priobalja, građanima dobijaju besplatno eko kese kao podsticaj za recikliranje, a zajedno sa građanima rade eko patrole.

On se zahvalio Ministarstvu zaštite životne sredine na novcu obezbeđenom da grejanje u dva vrtića pređe na ekološki prihvatljive energente.

- Ovo je logičan redosled događaja. Kompanija "Dunav osiguranje" nam je obezbedila za treći vrtić kotao kako bi grejanje prešlo sa lož ulja na gas - rekao je on.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike