Mali Matija napokon će moći normalno u školu! Njegova osnovna uskoro dobija prilaznu rampu, ali desilo mu se još nešto divno

05.09.2022

11:36

0

Funkcioneri opštine Savski venac iz ličnih sredstava kupuju dečaku električna kolica

Mali Matija napokon će moći normalno u školu! Njegova osnovna uskoro dobija prilaznu rampu, ali desilo mu se još nešto divno
viber_image_2022-09-02_14-12-56-583 - Copyright Privatna arhiva

Predsednik Opštine Savski venac Miloš Vidović rekao je danas da su funkcioneri opštine Savski venac iz ličnih sredstava obezbedili električna kolica za dečaka Matiju Jovovića i naglasio da je priopritet uprave da se osposobe škole na opštini za prijem dece sa specijalnim potrebama, kako bi sva deca imala jednake uslove za život i školovanje.


- Suština u ovim kolicima koja su Matiji potrebna je da on bude što samostalniji i mobilniji u svakodnevnim aktivnostima, da se razvija i napreduje zajedno sa svojim drugarima u razredu - rekao je Vidović.

Vidović je za TV Prva naveo da je jedan od prioriteta opštine Savski venac da se osposobe dve škole za prijem dece sa specijalnim potrebama i podsetio da su u prošloj godini završene dve rampe za kolica, i to u Osnovnoj školi "Isidora Sekulić" i OŠ "Radojka Lakić".

Prema njegovim rečima, pristupna rampa za kolica u Matijinoj školi "Vojvoda Mišić" je, takođe, završena i postavljena o trošku Opštine.

- Ovo je treća rampa koju je Opština Savski venac uradila za manje od godinu dana. Mi se za decu sa naše opštine borimo neprestano, osluškujemo njihove potrebe i potrebe njihovih roditelja i trudimo se da im obezbedimo što bolje uslove života na Savskom vencu" - poručio je Vidović.

Privatna arhiva
 

Napomenuo je da će Opština najkasnije do kraja ove nedelje postaviti pristupnu rampu i na zgradi u kojoj živi dečak Matija.

Predsednik Opštine je naglasio da je Savski venac specifična opština jer pored šest klasičnih osnovnih škola ima i tri specijalne osnovne škole - "Dragan Hercog", "Anton Skala" i "Stefan Dečanski", te da se odgovorno i brzo reaguje kada su u pitanju problemi u tim školama, kako bi sva deca imala jednake uslove života.

Vidović je kazao da je uprava Savskog venca pokrenula krečenje svih škola, rešavanje problema sa mokrim čvorovima i sanitarijama, izgradnju sportskih sala i letnjih učionica, a dve škole su dobile i grejanje na gas.

- Kontinuirano se trudimo da pomognemo i deci i roditeljima, a naročito u ovom konkretnom slučaju, jer tada ne gledamo u čijoj je nadležnosti određena tema, već uvek apelujemo da svi treba da se uključimo i pomognemo našim sugrađanima, a naročito najmlađima da žive lepše i bolje i omogućimo im da ostvare pravo na kvalitetan i dostojan život - kazao je on.

BONUS  VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike