Fekalije plivaju Cerakom! Stanari muku muče već danima: Kako komšije puste vodu, tako sve ispliva na ulicu (FOTO)

21.02.2022

18:30

0

Pored neispravne kanalizacije, stanari muku muče i sa investitorom, kao i legalizacijom

Fekalije plivaju Cerakom! Stanari muku muče već danima: Kako komšije puste vodu, tako sve ispliva na ulicu (FOTO)
cerak fekalije kanalizacija 2102 2022 foto nenad vujanovic (2) - Copyright 24sedam/Nenad Vujanović

Stanari ulice Ratka Mitrovića broj 154, u naselju Cerak Vinogradi, poslednja četiri dana muku muče sa fekalijama koje se neprestano izlivaju na ulicu! 

Reporteri 24sedam obišli su Cerak ne bi li se uverili da fekalije zaista plivaju ovom ulicom. Prizor koji nas je zatekao, blago rečeno, užasavajući je. Kako neko od komšija pusti vodu u toaletu, tako sve ispliva na saobraćajnicu.  

Prema rečima stanara ovog naselja, koji je želeo da ostane anoniman, problem sa fekalijama se prvi put pojavio pre godinu i po dana kada se kanalizaciona cev zapušila. Ali, njegovom dobrom voljom, stvar je ubrzo potom bila rešena. 

- Imao sam vezu, tačnije druga u JKP "Vodovod i kanalizacija", pa su oni došli jedno veče sa cisternom i izduvali cev. Fekalije se nisu izlile na ulicu tada - kaže on za 24sedam

Međutim, kako kaže, znao je da će ponovo doći do istog problema.

- Tada je na lice mesta došao jedan vodoinstalater i dao je ponudu ne bi li se ovaj problem trajno rešio, ali stanari nisu hteli da daju novac iz svog džepa. Samo je bilo pitanje vremena kada će nešto tako ponovo da se desi. I eto, sada smo došli do toga da su se fekalije izlile na ulicu - objašnjava stanar ulice Ratka Mitrovića.

Pored neispravne kanalizacije, stanari muku muče i sa investitorom koji je zidao sporne stambene objekte, kao i sa legalizacijom.

24sedam/Nenad Vujanović
Zorana Tatić

Upravnica zgrade broj 156, koja se nalazi dva broja iznad spornog objekta, Zorana Tatić, za 24sedam kaže da je najveći problem sa ovim višespratnicama jer stanovi nisu legalizovani.

- Investitor je uzeo novac u izgradnji od stanara i pobegao. Oni se od tada snalaze sami. Stanovi nisu legalizovani, te na osnovu toga JKP "Gradsko stambeno" ne može da izađe na teren, jer njihove zgrade ne mogu da budu u sistemu održavanja ovog preduzeća - objašnjava Tatićeva. 

Ona dodaje da su stanari lično pozvali privatnog vodoinstalatera, te se nadaju da će problem uskoro biti saniran. Naravno, sve to pod uslovom da stanari prihvate cenu koju im majstor bude ponudio. 

Nažalost, ovo nije prvi slučaj da su se u Beogradu fekalije izlile na ulicu. 

Istu situaciju reporteri 24sedam zabeležili su početkom 2022. godine, kada su se fekalije nekoliko dana izlivale iz otvorene kanalizacione cevi na višespratnici u Vlašićkoj ulici, na Karaburmi.

Gradskoj opštini Palilula tada je trebalo skoro dve nedelje da obavi vanredni inspekcijski nadzor. 

- Prilikom izlaska na teren komunalni inspektor uverio se da postoji problem i da se fekalije izlivaju iz kanalizacije na kolovoz - naveli su tada u GO Palilula.

Oni su tom prilikom upravniku stambene zajednice naložili da reši ovaj problem.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike