Nikodijević položio vence na grob omiljenog gradonačelnika: Današnji Beograd je nezamisliv bez onog što je Branko Pešić radio

04.02.2023

10:24

0

Autor: Lj. S.

Branko Pešić je jedna od najvećih istorijskih ličnosti 20. veka, posebno za nas Beograđane - rekao je on

Nikodijević položio vence na grob omiljenog gradonačelnika: Današnji Beograd je nezamisliv bez onog što je Branko Pešić radio
Polaganje venaca na grob Branka Pešića - Copyright Beoinfo

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević položio je danas venac na grob Branka Pešića povodom obeležavanja godišnjice smrti legendarnog gradonačelnika Beograda.

- Branko Pešić je jedna od najvećih istorijskih ličnosti 20. veka, posebno za nas Beograđane. Kao gradonačelnik je ostavio neizbrisiv trag u ovom gradu - rekao je Nikodijević.

On je istakao da je moderni Beograd nezamisliv bez Pešića i da su se za njegovo vreme izgradili najvažniji infrastrukturalni objekti.

Beoinfo
 

- Današnji Beograd je nezamisliv bez onog što je Branko Pešić radio. Zamislite da danas nemate most Gazelu, halu Pinki, halu Pionir, 25. maj, da nemate Adu Ciganliju koja je za njegovo vreme postala organizovano i uređeno kupalište Beograđana - rekao je Nikodijević.

Branko Pešić je ostao upamćen kao jedan od najpopularnijih gradonačelnik Beograda, koji je funkciju predsednika Skupštine grada Beograda obavljao od 1965. do 1974. godine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike