Počinje naplata ulaza u Hram Svetog Save, turističkim agencijama stiglo obaveštenje! (FOTO)

01.02.2023

11:21

0

Turističke agencije podržavaju nameru Hrama da uvede ulaznice, jer je najveća srpska crkva ujedno i jedna od najvećih turističkih atrakcija

Počinje naplata ulaza u Hram Svetog Save, turističkim agencijama stiglo obaveštenje! (FOTO)
Hram Svetog Save - Copyright 24sedam/KAtarina Mihajlović

Turističke agencije u Srbiji obaveštene su da od danas startuje naplata ulaza u Hram Svetog Save. Ova odluka je najavljena još ranije, ali sada je agencijama stiglo i zvanično obaveštenje.

U obaveštenju koje je Hram svetog Save prosledio agencijama stoji:

"Obaveštavamo Vas da će se od 01.02.2023. godine za vođenje organizovanih turistički poseta u Hramu Svetog Save naplaćivati ulaz u iznosu od 350 dinara po osobi. Obaveštenje se odnosi na turističke posete organizovane od strane agencija, koje su u obavezi da dođu sa srpskim licenciranim turističkim vodičem. Ukoliko neko želi pojedinačno vođenje sa stručnim licem iz Hrama Svetog Save, cena će biti 600 dinara po osobi", navodi se obaveštenju.

24sedam
 

 

- Dobili smo obaveštenje još pre izvesnog vremena. Mislim da je sasvim u redu. Sve države naplaćuju ulazak u njihove bogomolje, pa što ne bismo i mi- kaže za 24sedam Z.S. vlasnik jedne beogradske turističke agencije. 

24sedam/Goran Sivački
 

Iz Nacionalne asocijacije turističkih agencija veruju da će biti izuzeti državljani Srbije.

-Ono što je nama važno je da ulaznice možemo da plaćamo preko računa da na osnovu fakture dobijemo priznanice. Takođe, možda i da pojedinačno kada putnici plaćaju ulaznicu dobiju papir neki za to -  kaže Ljubiša Nešovanović iz Nacionalne asocijacije turističkih agencija - YUTA.   

24sedam/Goran Sivački
 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike