Uskoro se otvara dvojezična škola u Beogradu na vodi! Nastavu će pohađati 480 đaka (FOTO)

26.01.2023

15:27

0

Poznavanje stranih jezika danas jedna od ključnih prednosti na tržištu rada

Uskoro se otvara dvojezična škola u Beogradu na vodi! Nastavu će pohađati 480 đaka (FOTO)
Dvojezička škola u Beogradu - Copyright Promo

Beograd će uskoro dobiti novu školu u kojoj će se održavati dvojezična nastava, a biće izgrađena iza zgrada nekadašnje Železničke stanice i Pošte na Savskom trgu, u okviru Beograda na vodi.

Biće sagrađena najmodernija državna škola sa sportskim terenima i bazenom, a pored nje dečiji vrtić, pa će ovaj deo grada postati još atraktivniji za porodice, nudeći vrhunske uslove za obrazovanje i kvalitetno organizovano slobodno vreme, saopšteno je iz kompanije "Beograd na vodi".

Na prostoru od gotovo 5.000 kvadrata, škola će moći da primi 480 đaka, a u prostranom dvorištu, koje sa zgradom zauzima skoro 10 ari, nalaziće se sadržaji zbog kojih će se deca radovati svakom školskom danu.

Promo
 

Pored terena za rukomet, basket i odbojku, u dvorištu će se nalaziti zeleni prostor pogodan za priredbe, takmičenja i svakodnevno druženje, dok će se u delu dvorišta uz biblioteku i izložbeni prostor nalaziti "učionica pod vedrim nebom".

Prostor za odlaganje bicikala namenjen je svim učenicima i nastavnicima koji se opredele za ovo ekološki odgovorno i zdravo prevozno sredstvo.

U saopštenju piše da će ovo biti jedna od malobrojnih škola u srpskoj prestonici koja će imati bazen, a pored svlačionica i standardne opreme i rekvizita, bazen će imati dodatnu opremu za decu sa posebnim potrebama, kojima će i ostatak objekta biti u potpunosti prilagođen.

- Roditelji znaju koliko vremena se štedi kad deca imaju sportske sadržaje u samoj školi – ne moraju da ih zbog toga razvoze do udaljenih delova grada, a kada se časovi plivanja održavaju u vreme redovne nastave, ostatak dana je na raspolaganju za igru i druženje. Pored toga, plivanje je bazični sport koji doprinosi pravilnom razvoju dece, pa je osnovcima pravo vreme da ovladaju kraul, prsnim i leđnim stilom - piše u saopštenju.

Promo
 

Podseća se da je poznavanje stranih jezika danas jedna od ključnih prednosti na tržištu rada, te ne čudi popularnost škola u kojima se nastava odvija paralelno na dva jezika.

Dosadašnje iskustvo u bilingvalnim odeljenjima u Beogradu i još nekoliko gradova pokazalo je da ovakav vid nastave podstiče kreativnost, otvorenost ka drugim kulturama i otvara mnoga vrata u daljem školovanju, navodi se i dodaje da je zato sjajna vest da će Beograd uskoro dobiti novu školu u kojoj će se održavati dvojezična nastava.

U saopštenju se podseća da se strani jezik lakše uči i usvaja ukoliko dete počne da misli na tom jeziku, te da se mišljenje formira tako što se jezik koristi za učenje i saznavanje.

Ističe se da će đaci u novoj školi od najranijeg uzrasta slušati deo predmeta na stranom jeziku, prema zvaničnom planu i programu nastave i učenja Republike Srbije.

Dvojezična nastava učenicima pruža priliku da sistematski izgrade vokabular i steknu jezičke veštine kroz nauku, književnost i kulturu, podseća se idodaje da kroz najsavremeniji program nastave, učenici od početka školovanja stiču potrebne veštine koje im kasnije olakšavaju upis u slične specijalizovane gimnazije i budu spremni za polaganje međunarodno priznatih ispita koji su preduslov za stipendije i školovanje u inostranstvu. 

Takođe, navodi se da će tokom prodajnog dana u BW Prodajnom centru na Sava Promenadi 3. februara, svi koji tragaju za idealnim porodičnim okruženjem moći će da izaberu novi životni prostor u 34. stambenoj zgradi Beograda na vodi - BW Thalia.

Reč je o delu grada koji, kako se ističe, postaje veoma atraktivan za mlade porodice sa decom, jer će na dohvat ruke imati brojne sadržaje neophodne za obrazovanje i zabavu mališana.

Pored najmodernije državne dvojezične osnovne škole i vrtića, ovde će se nalaziti Istorijski muzej Srbije, smešten u zgradi nekadašnje Železničke stanice, a obnovljena zgrada Pošte u Savskoj biće dom čak dve veoma važne institucije kulture - interaktivnog dečijeg muzeja i pozorišta "Boško Buha".

Iza zgrade nekadašnje Železničke stanice, na samo par koraka od BW Thalia, ukrštaće se i dve glavne linije budućeg metroa, pa će ova lokacija biti odlično povezana sa svim delovima grada, dodaje se u saopštenju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike