Rekonstruisan jedan od najstarijih vrtića na Balkanu: Donator za izgradnju obdaništa bila kraljica Marija Karađorđević (FOTO)

17.01.2023

17:42

0

Autor: Lj. S.

Nastaviće se i sa izgradnjom novih objekata i proširenjem kapaciteta, kako bi svi najmlađi Beograđani našli svoje mesto u vrtiću

Rekonstruisan jedan od najstarijih vrtića na Balkanu: Donator za izgradnju obdaništa bila kraljica Marija Karađorđević (FOTO)
Vrtić "Kraljica Marija" - Copyright Beoinfo

Zamenica gradonačelnika Vesna Vidović obišla je danas rekonstruisani vrtić "Kraljica Marija", koji je izgrađen 1926. godine i jedan je od najstarijih vrtića na Balkanu.

Vidović je podsetila da je donator za izgradnju tog vrtića bila kraljica Marija Karađorđević, po kojoj je vrtić i dobio naziv.

Navela je da je Grad Beograd izdvojio novac za kompletnu rekonstrukciju objekta, a u toku prošle godine urađena je fasada, potpuno je saniran krov, zamenjeni su dečiji toaleti, unutrašnji radovi su kompletno urađeni, tako da deca danas imaju kompletno uređen prostor za boravak.

Beoinfo
 

- Na taj način, ne samo da se brine o tome da deca borave u bezbednom i zdravom prostoru nego se i čuva istorija našeg grada - poručila je Vidović.

Navela je da je za ovu godinu budžetom Grada predviđeno dodatnih 200 miliona dinara za tekuće održavanje vrtića na teritoriji Beograda. 

Beoinfo
 

Nastaviće se i sa izgradnjom novih objekata i proširenjem kapaciteta, kako bi svi najmlađi Beograđani našli svoje mesto u vrtiću.

- Najvažniji projekti na kojima svi posvećeno radimo se upravo odnose na decu i drago mi je da mališani sada mogu da uživaju u još jednom uređenom kutku, novom mestu za druženje i igru - rekla je Vidović.

Beoinfo
 

Poručila je da Grad Beograd, pored brige o najmlađim sugrađanima, takođe brine o zaposlenima u predškolskim ustanovama. 

Grad je, pored poklon-vaučera koje su dobili svi zaposleni u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, obezbedio i novogodišnju čestitku za sve zaposlene u predškolskim ustanovama u iznosu od 6.000 dinara, kazala je Vidović i dodala da se u narednom periodu očekuje i isplata solidarne pomoći.

Beoinfo
 

Direktorka vrtića Dušanka Jovičić izrazila je zadovoljstvo što je taj vrtić konačno posle dugog niza godina obnovljen, a njegovi kapaciteti prošireni. Pozvala je roditelje da decu Savskog venca na sledećem konkursu upišu u taj vrtić.

Zamenik predsednika opštine Savski venac Uroš Tripković je poručio da očekuje da će izvedeni radovi znatno doprineti boljem funkcionisanju te ustanove i da je najvažnije što će još jedna grupa najmlađih sugrađana imati toplo, bezbedno, čisto i uredno okruženje, kakvo i zaslužuju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike