Liftovi kod Mosta na Adi ne rade već osam godina

04.10.2020

14:22 >> 08:51

0

Biciklističko udruženje Ulice za bicikliste smatra da je takav odnos Grada prema investiciji vrednoj skoro milion evra nedopustiv

Liftovi kod Mosta na Adi ne rade već osam godina
Copyright Foto:24sedam/ Katarina Mihajlović

Prošlo je osam godina kako je Most na Adi pušten u rad, a liftovi za pešake i bicikliste, plaćeni skoro milion evra, i dalje ne funkcionišu.

Naime, tokom leta ove godine Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda raspisala je tender javne nabavke za detekciju kvara i popravku svih liftova.

– Konkursanom dokumentacijom predviđeno je da ukupan rok za izvršenje usluga ne može biti duži od 120 dana od uvođenja dobavljača u posao. Za realizaciju svih koraka u javnoj nabavci, a koji obuhvataju dostavljanje ponuda, stručnu ocenu ponuda, donošenje odluke o izboru najpovoljnijeg ponuđača, zaključenje ugovora, pribavljanje bankarskih garancija i pribavljanje polisa osiguranja, potrebno je oko dva i po meseca – rekli su za portal “Telegraf” u Direkciji.

Ipak, građani se i dalje pitaju zašto je uložena tolika svota novca u liftove, kao i koja je njihova svrha kad već osam godina ne rade.


Foto:24sedam/ Katarina Mihajlović

Povodom nefunkcionalnih liftova svojevremeno se oglasilo i biciklističko udruženje “Ulice za bicikliste” koje smatra da je takav odnos Grada prema investiciji vrednoj skoro milion evra nedopustiv.

– Liftovi bi biciklistima znatno olakšali kretanje i dali smisao biciklističkoj stazi na nizvodnoj strani mosta koja je bez njih maltene neupotrebljiva. Zahtevamo od gradskih službi odgovor kada će tačno liftovi biti pušteni u rad i ko je konkretno odgovoran zato što se to do sad još uvek nije desilo – saopštili su oni.

Foto:24sedam/ Katarina Mihajlović

Podsećamo, tri lifta ukupno su koštala 956.821 evro, a najskuplji je bio onaj na čukaričkoj strani od 368.301, zatim na novobeograskoj 353.119, a treći kod petlje „Radnička“ – 235.400 evra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike