Poskupeo parking u Beogradu: Ali cene su simbolično veće

04.01.2023

10:48

0

Od danas se primenjuju nove cene parkiranja na području zonskog sistema

Poskupeo parking u Beogradu: Ali cene su simbolično veće
Parking - Copyright Profimedia

Od danas se u Beogradu primenjuju nove cene parkiranja na području zonskog sistema, koje su veće za četiri do pet dinara po satu, saopšteno je iz Parking servisa.

Iz ovog preduzeća navode da sat parkiranja u crvenoj zoni umesto 56 dinara sada košta 60 dinara, u žutoj zoni 53 dinara, umesto dosadašnjih 48 dinara, u zelenoj zoni 45 dinara, a do sada je koštao 41 dinar.

Cena sata parkiranja u plavoj zoni je po novom cenovniku 35 dinara, do sada je bila 31, a višesatna karta će umesto 150 koštati 200 dinara. 

Za stanare zonskog područja mesečna povlašćena parking karta koštati 500 dinara, a za pravna lica sa sedištem u zonama košta pet do šest odsto više nego do sada.

Parkiranje na SMS parkiralištima „Vidin kapija“ i „Sava promenada“ nije poskupelo, pa sat vremena košta 50, odnosno 70 dinara, kao ni cena za polučasovno parkiranje u ljubičastoj zoni, koja ostaje 100 dinara. 

Nije povećana ni cena dnevne parking karte u zonskom području, koja iznosi 1.870 dinara, kao ni van zonskog područja, čija cena i dalje ostaje 720 dinara. 

Rok važenja popusta za dnevnu parking kartu za parkiranje u zonama produžen je sa osam na 20 dana, a u ovom roku korisnici mogu ostvariti popust  od 50 odsto.

Beograd će i posle korekcije cena biti u istom nivou sa drugim gradovima u Srbiji, poput Niša ili Novog Sada koji, takođe, primenjuju zonski sistem parkiranja, navodi se u saopštenju i dodaje da je ovo prvo povećanje cena od 2009. godine.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike