Karleuša i Nikola Rokvić pevali na dodeli paketića deci: Mališanima podeljeni pokloni ispred Starog dvora

29.12.2022

13:00

0

Autor: 24sedam

Paketići su podeljeni deci sa smetnjama u razvoju, socijalno ugroženoj deci, deci nacionalnih manjina, ali i svoj ostaloj deci Beograda

Karleuša i Nikola Rokvić pevali na dodeli paketića deci: Mališanima podeljeni pokloni ispred Starog dvora
Podela paketića ispred Skupštine grada - Copyright 24sedam/Mladen Mijatović

Ispred Starog dvora u Beogradu danas su deljeni novogodišnji paketići u organizaciji fondacije "Za srpski narod i državu".  

Paketići su podeljeni deci sa smetnjama u razvoju, socijalno ugroženoj deci, deci nacionalnih manjina, ali i svoj ostaloj deci Beograda.

Na priredbi, koja je počela u podne, učestvovale su brojne domaće pevačke zvezde poput kao što su Jelena Karleuša, Goca Tržan, Leksington bend...

Decu je uveseljavao i hor Čarolija koga vodi Leontina Vukomanović, kao i Aleksa Jelić sa plesnom grupom.

U program su uvršteni i glumica Iva Štrljić, pevač Nikola Rokvić a odigrana je i pozorišna predstava.

Deci su se obratili i izaslanici Srpske pravoslavne crkve.

24sedam/Mladen Mijatović
Veliko interesovanje za dečije paketiće

Direktorka fondacije „Za srpski narod i državu“ Bojana Milićević izjavila je da je cilj ove akcije jednakost sve dece na svetu.

– Više je razloga zašto ističemo da deca sa posebnim potrebama budu u fokusu. Za to imam i lične razloge. Sva deca su jednaka i to je poruka ovog koncerta. Moj brat ima daunov sindrom, on je Miloš Pavlović, nadam se da će moći da dođe na koncert. Znamo koliko oni uživaju u muzici, i jedino što njima treba jeste zagrljaj, poljubac i muzika – dodala je ona.

- Obezbedili smo paketiće od 6.000 dinara, i za njih je taj materijalni deo nebitan, za njih je važno da se osete jednakim. Bitno je, dodaje ona, da na koncert dođe što više zdrave dece. Ranije su mališani bili odbacivani jer su bili drugačiji, i čini mi se da se sada menja svest u društvu – dodala je ona.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike