Roditelji, oprez! Ako ne preuzmete novogodišnji paketić na vreme, dete može ostati bez njega!

22.12.2022

07:20

0

Autor: 24sedam

Kako bi dobili informaciju zbog čega ne može naknadno da se preuzme paketić, novinari portala 24sedam kontaktirali su s nadležnima iz opštine Palilula

Roditelji, oprez! Ako ne preuzmete novogodišnji paketić na vreme, dete može ostati bez njega!
Ilustracija - Copyright Pixabay

U susret novogodišnjim i božićnim praznicima, i ove godine većina beogradskih opština obradovaće najmlađe sugrađane paketićima. I dok je u nekim opštinama dodela novogodišnjih paketića već završena, u većini to tek treba da se desi.

Tim povodom novinarima portala 24sedam javila se jedna čitateljka sa opštine Palilula čije je dete dobilo vaučer, ali ne i novogodišnji paketić.

- Dobili smo u vrtiću vaučer, ali smo, nažalost, zakasnili na dodelu paketića, pa je dete ostalo bez poklona. Dodela je trajala do 19. decembra, a kada sam pozvala opštinu Palilula sutradan, 20. decembra, dobila sam informaciju da više ne možemo da preuzmemo paketić, već da sačekamo iduću godinu - rekla je za 24sedam čitateljka sa Palilule.

Profimedia
 

Kako bi dobili informaciju zbog čega ne može naknadno da se preuzme paketić, novinari portala 24sedam kontaktirali su s nadležnima iz opštine Palilula.

- Tri dana je trajala podela, a u ponedeljak 19. decembra je završena. Ko nije mogao da podigne poklon u subotu i nedelju, bilo mu je dozvoljeno da to uradi u ponedeljak. Novogodišnji paketići koje roditelji sa decom nisu preuzeli prosleđuju se bolnicama i deci bez roditeljskog staranja, te zbog toga nije moguće njihovo naknadno preuzimanje - objasnili su u opštini.

Ističu i da je svake godine ista procedura, od 1. do 15. decembra traje prijava, a sama podela poklona uglavnom traje tri dana, najčešće ista.

- Ne moraju čak ni lično roditelji sa decom da dođu, mogli su da pošalju bilo koga. Predsednik opštine je danas paketiće koji nisu razdeljeni odneo u bolnicu "Olga Dedijer", a sutra će biti deljeni u Ovči - objasni su nam u opštini.

U vezi s podelom paketića kontaktirali smo i s nadležnima na opštini Zvezdara, međutim, tamo dodela tek treba da bude obavljena, te nisu imali informaciju o tome šta se dešava sa paketićem ako neko ne stigne na vreme da ga preuzme.

Podeljeno više od osam hiljada paketića

Opština Palilula organizovala je tokom vikenda tradicionalne novogodišnje priredbe na kojima je najmlađim Palilulcima podeljeno oko 8.500 paketića.

- Opština Palilula godinama organizuje tradicionalnu manifestaciju "Zimske čarolije", u okviru koje poklanjamo slatke paketiće i organizujemo muzičko-scenski novogodišnji program. Ove godine ćemo obradovati oko osam i po hiljada mališana i podeliti im paketiće. Ovo je najlepša slika Palilule, sa igrom, pesmom i radošću najmlađih Palilulaca - izjavio je predsednik Opštine Miroslav Ivanović.

Ivanović je dodao da se opština trudi da svim projektima namenjenim najmlađima doprinosi njihovom što kvalitetnije odrastanju.

- Hiljade poklonjenih bebi-kolica, rančeva i školskog pribora prvacima, knjiga i tablet računara najboljim učenicima, besplatno plivanje, ekskurzije, letovanja, izgradnja parkića i igrališta, deo su projekata namenjenih našoj deci, našem najvećem potencijalu. Gradska opština Palilula nastavlja sa svim ovim projektima. To je naša najvažnija obaveza i ogledalo uspeha i napretka našeg društva - zaključio je predsednik Opštine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike