"Beogradska zima" počinje 15. decembra! Manifestacije će biti besplatne, a doček Nove godine biće organizovan ispred Skupštine

07.12.2022

19:58

0

Pod okriljem Sekretarijata za kulturu prvi put će u organizaciji manifestacije biti uključene sve ustanove kulture grada Beograda - kazao je Nikodijević

"Beogradska zima" počinje 15. decembra! Manifestacije će biti besplatne, a doček Nove godine biće organizovan ispred Skupštine
Ilustracija - Copyright Belkiša Abdulović

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević najavio je da će ove godine manifestacija "Beogradska zima" biti organizovana na više lokacija u prestonici, od 15. decembra do 15. januara.

On je u Beogradskoj hronici istakao da će u okviru "Beogradske zime" biti organizovan i doček Nove godine ispred Narodne skupštine.

Kazao je da će akcenat ovogodišnje manifestacije biti u duhu Beograda, kao i da će svi događaji biti besplatni.

Beoinfo
Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević

- Pod okriljem Sekretarijata za kulturu prvi put će u organizaciji manifestacije biti uključene sve ustanove kulture grada Beograda. Očekujemo mnogo više sadržaja namenjenih najrazličijim kategorijama stanovništva. Akcenat je na dečjim predstavama i kreativnim radionicima u svih 17 beogradskih opština. Takođe i tradicionalno klizalište za decu, kao i Trg bajki u saradnji sa Dečjim kulturnim centrom i pozorištima za najmlađe - kazao je Nikodijević.

Precizirao je da će se ove godine klizalište i "Božićno seoce" nalaziti kod parka "Ušće" na Novom Beogradu, zbog lakšeg pristupa korisnika.

- Trg bajki će biti na Zvezdari, dok će se na Trgu republike organizovati program kulturnog sadržaja pod radnim nazivom Ljubav i moda, a u duhu vremena koje je iza nas - naveo je predsednik Skupštine grada Beograda.

Takođe, najavio je i besplatne koncerte sa klasičnom, džez i rok muzikom na više lokacija u prestonici.

- Sa Fondacijom Milan Mladenović dogovorili smo koncert posvećen EKV-u ispred Doma omladine. To je duh Beograda koji želimo da vratimo - naveo je Nikodijević.

Doček Nove godine

24sedam
 

Kada je reč o koncertu za doček 31. decembra ispred Narodne skupštine, Nikodijević je istakao da će on biti namenjen mlađoj populaciji.

- Prethodnih godina novogodišnji koncerti su bili posvećene gostima prestonice i starijoj publici, sada je stav da se koncertni repertoar prilagodi mladima. Dok će „Beograd na vodi” imati svoj program dočeka Nove godine, takođe u saradnji sa ustanovama kulture Grada Beograda - najavio je Nikodijević.

Problemi u gradskom prevozu

24sedam/Luka Đorđija Talevski
 

Nikodijević je potvrdio da postoje problemi u funkcionisanju javnog gradskog prevoza, ali da oni postoje već nekoliko decenija i dodao da je gradonačelnik najavio reorganizaciju sistema naplate i samog funkcionisanja javnog prevoza o čemu se intezivno razgovara i traže rešenja.

- Potrebno je obezbediti dovoljan broj autobusa na ulicama prestonice, njihovu bezbednost, kao i sam komfor korisnika. Već je desetak dana na ulicama Beograda 100 novih autobusa na gas, koji su doprineli boljem redu vožnje GSP-a. Ideja nam je da komuniciramo sa građanima i zajedno dođemo do najboljih rešenja - naveo je Nikodijević.

Istakao je da Grad Beograd pregovora o nabavci novih vozila javnog prevoza.

- S obzirom na uvezenu energetsku krizu, borimo se na sve načine da održimo javni prevoz na zadovoljavajućem nivou, a da pritom ne povećavamo cene usluga - zaključio je predsednik Skupštine grada Beograda.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike