Najlepši početak nove godine uz mađioničare i "doktore klovnove": Ulica otvorenog srca - tradicionalno u Beogradu (FOTO)

01.01.2022

13:36

0

Autor: 24sedam

Kao i ranijih godina manifestacija je posvećena projektu "Doktori klovnovi", koji pomažu mališanima da lakše podnesu boravak u bolnicama

Najlepši početak nove godine uz mađioničare i "doktore klovnove": Ulica otvorenog srca - tradicionalno u Beogradu (FOTO)
Tan2022-1-1_141447249_1 - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

Tradicionalna novogodišnja manifestacija "Ulica otvorenog srca" svečano je otvorena danas u Svetogorskoj ulici, a Beograđane i brojne posetioce zabavljali su muzičari, ulični animatori, mađioničari, žongleri i glumci.

Kao i ranijih godina manifestacija je posvećena projektu "Doktori klovnovi", koji pomažu mališanima da lakše podnesu boravak u bolnicama, pa će novac od prodaje crvenih nosića pomoći da se deci vrati radost i osmeh na lice.

I ovoga puta humanitarna manifestacija je okupila veliki broj Beograđana i stranaca koji su u veseloj atmosferi proslavili prvi dan Nove godine, a celokupan program osmišljen je na radost najmlađih koji su uživali u dečijim pesmama, zanimljivom performansu klovnova i mađioničara.

Na svečanom otvaranju manifestacije sa pjacete ispred pozorišta Atelje 212 prisutnima su se obratili gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić, koji su čestitali Novu godinu i poželeli puno zdravlja i sreće.

Radojičić je istakao da je održavanje manifestacije "Ulica otvorenog srca" postalo tradicija od 1988. godine, te da ona spaja humanost i umetnost.

- Divan je događaj kada na jednom mestu imamo Beograđane i humanost i ideju o tome kako da se pomogne nekome, u ovom slučaju bolesnoj deci  - rekao je Radojičić.

Dodao je da su klovnovi pred Novu godinu često uveseljavali decu koja su se lečila u Dečijoj klinici "Tiršova", te da se raduje što projekat "Tiršova 2" napreduje i nada se da će se ta praksa nastaviti i u novoj bolnici.

Dačić je okupljenima poželeo sve najbolje u Novoj godini i poručio da deca ne treba da budu samo deo planova o boljoj budućnosti, već i "sadašnjost".

- Želim sve najbolje, da svima bude bolje sutra, nego danas - rekao je Dačić.

Posle svečanog obraćanja, usledio je vatromet koji je označio početak bogatog programa ovogodišnje manifestacije, na kom je, između ostalih, nastupio Dečiji hor "Čarolija" i Leontina Vukomanović, Orkestar "Otvoreno srce", vokalna radionica "Bistrik", "Muzički čarobnjaci", muzika iz Diznijevih crtanih filmova...

Manifestaciju su 1969. godine pokrenuli glumci pozorišta "Atelje 212", kada su na jedan dan, 1. januara, menjali uloge sa konobarima, kuvarima i ostalim zaposlenim u "Srpskoj kafani", u kojoj su tokom godine provodili vreme izmedu proba i predstava u svom pozorištu.

Iz ovog nesvakidašenjeg druženja nastao je praznik Beograda koji povezuje kulturu, privredu i humanost.

Čarolija i u Zemunu

Mališani iz Zemuna prvog dana 2022. godine imaju priliku da uživaju u bogatom programu na Velikom trgu.

24sedam
 

U podne je bila organizovana manifestacija "Trg otvorenog srca", a posle svečanog otvaranja usledila je predstava "Novogodišnja zavrzlama", a onda i nastup mađioničara Piksija i Zeke.

Leontina i hor "Čarolija" počeli su u 15 sati, a potom će biti "Klovn šou".

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike