Najbizarnije krađe u Beogradu: Otimaju čak i saksije, patike, dečija kolica i odeću sa žice za sušenje!

02.12.2022

08:22

0

Krađe i džeparenja nisu novosti u Beogradu

Najbizarnije krađe u Beogradu: Otimaju čak i saksije, patike, dečija kolica i odeću sa žice za sušenje!
Najbizarnije krađe u Beogradu - Copyright Profimedia/Pixabay/printscreeninstagramserbialive_beograd

Krađe i džeparenja nisu novost u Beogradu, međutim, ono što iznenađuje u poslednje vreme je to šta su sve pojedini građani u stanju da ukradu.

Poslednja u nizu neverovatnih krađa dogodila se u centru prestonice, na Vračaru, gde je jedna sugrađanka ukrala iz zgrade veliku ukrasnu žardinjeru sa kamenjem i veštačkom biljkom koja ne vredi više od par hiljada dinara. Ono što je još bizarnije je to da je dotična žena bila odevena u markiranu garderobu, koja sigurno nije jeftina.

Kako je napisala korisnica Tvitera koja je obajvila vest, žardinjera je ukradena u petak, a ceo slučaj oko toga ko je lopov, razrešio je upravnik zgrade.

- U petak oko 23.30 časova ukradena velika ukrasna žardinjera sa kamenjem i veštačkom biljkom, koja stoji ispred naših ulaznih vrata. Upravnik vratio kamere. Ženska osoba, u upadljivom mantilu. Ono što je najgore znala je šifru ulaznih vrata zgrade - napisala je ona u opisu tvita.

U komentarima koji su se nizali ispod njene objave, korisnici nisu znali da li da se "smeju ili plaču".

- Moja mama je jedne godine kupila lukovicu crne lale u Holandiji koju je posadila u žardinjeri ispred zgrade. Lala je izrasla u žardinjeri komšijske zgrade. Jedina crna lala u kraju - napisala je ona.

Žena upadala u dvorišta i uzimala šta stigne

U Ulici Mihajla Pupina u Kaluđerici letos je došlo do niza krađa, a prema saznanjima, izvršilac je žena koja je redom ulazila u dvorišta i iz njih uzimala sve što je mogla da ponese.

Među ukradenim stvarima bio je čak i veš koji se sušio na žici i zimnica.

U jednoj od kuća ona je uhvaćena na delu. Kako je objasnio očevidac, uhvatio ju je u krađi oko tri sata posle ponoći, kada je izlazila iz njegove ostave.

Navodno, u pitanju je izvesna Zorica.

- Malo smo pričali i rekla je da je bežala od nekog. Kada sam počeo malo detaljnije da je ispitujem o stvarima koje priča, počela je da se gubi u lažima. Kod sebe je imala crveni šuškavac, vlažne maramice, crne patike i pasulj - rekao je očevidac.

Kradu se i točkovi

Stanovnici Karaburme požalili su se na društvenim mrežama da imaju problem sa kradljivcima koji njihove automobile ostavljaju bez točkova.

Na fotografiju jednog auta koji je "ojađen" nadovezali su se mnogi koji su podelili slične probleme.

- Ja ne znam koji je to automobil po redu. Kod mene u ulici su tri automobila sljuštili za par noći - požalio se jedan od građana.

Krađa patika

Video-snimak još jedne bizarne krađe u Beogradu, takođe je osvanuo na društvenim mrežama.

Naime, na snimku se vidi mladić u dvorištu kuće u naselju Veliki Mokri Lug, koji se šunja i krade patike.

Sraman čin ispred Hrama Svetog Save

Sramna scena dogodila se nedavno ispred Hrama Svetog Save, kada je nepoznati muškarac, bez griže savesti, ukrao dečija kolica.

Naime, dok je majka krenula da dete spusti sa ljuljaške i nastavi šetnju, lopov je nonšalantno prišao kolicima i ukrao ih.

Printscreen/Instagram/serbialive_beograd
Krađa kolica

Scena je snimljena nadzornim kamerama, a suprug žene koja je doživela ovu neprijatnost podelio je svoje mišljenje na društvenoj mreži.

- Za sada nepoznati muškarac sa snimka je ukrao dečija kolica. Krađa se dogodila u trenutku dok je supruga krenula da dete skine sa ljuljaške i nastavi šetnju. Kolica, manje više, ali saznanje da neko krade dečija kolica u strogom centru grada i prati šetnju majki sa decom, nije baš prijatno - poručio je on.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike