Šta se ovo dešava: Lopovi haraju Beogradom - čak i deca i babe počeli da pljačkaju!

09.11.2022

18:30

0

Na Bežanijskoj kosi tri maloletnika obila su jedan lokal u pola četiri ujutru

Šta se ovo dešava: Lopovi haraju Beogradom - čak i deca i babe počeli da pljačkaju!
Lopovi (Ilustracija) - Copyright Pixabay Profimedia

U višemilionskom gradu poput Beograda nemoguće je da kriminal i lopovi ne postoje, međutim, u poslednjih nekoliko dana javnost je ostala šokirana jer je na društvenim mrežama osvanulo nekoliko video-snimaka na kojima su lopovi, među kojima ima i dece i starijih ljudi, uhvaćeni na delu.

Možda i najšokantniji snimak dolazi sa Bežanijske kose, gde su tri maloletnika snimljena kako lome staklo i obijaju jedan lokal u pola četiri ujutru!

Kako se navodi u opisu video-snimka, dečaci su uzrasta osam i 13 godina. 

Nisu uspeli ništa da ukradu zato što je kasa bila prazna, ali ih je policija identifikovala i privela.

Još jedna nesvakidašnja krađa dogodila se pre tri dana u Batajnici, gde je jedna starija gospođa ukrala mobilni telefon iz butika. 

Ona je prvobitno gledala neke stvari, a onda je mrtva hladna ukrala telefon koji se nalazio na pultu.

Kako se navodi u opisu video-snimka, mobilni telefon je navodno vredan čak 1.000 evra. 

Na sledećem video-snimku koji je osvanuo juče, vidi se džeparoš koji "operiše" po Ledinama i Novom Beogradu. 

Snimljen je u trenutku kada je krenuo za jednom gospođom koja je s torbom preko ramena izašla iz prodavnice. Snimak se završava pre nego što je lopov uspeo da joj ukrade nešto, a prema komentarima na društvenoj mreži, ovo se na Ledinama dešava veoma često.

Ovi primeri nisu usamljeni, a lopovi po prestonici počeli su da kradu sve i svašta - od dečjih kolica pa sve do kutija s novcem za lečenje bolesne dece. 

Uhapšeni razbojnici

U toku današnjeg dana inspektori iz policijske stanice Voždovac uhapsili su muškarca (24) zbog sumnje da je u periodu od 13. do 28. oktobra izvršio tri razbojništva i pokušaja razbojništva.

- Sumnja se da su mu na meti bile dve apoteke i jedna prodavnica. Ulazio je u objekte i uz pretnju nožem otimao ili pokušao da uzme novac od radnica. Nakon intenzivnog operativnog rada inspektora PS Voždovac, on je ubrzo identifikovan i uhapšen - navodi izvor upoznat sa slučajem, i dodaje da je osumnjičenom određeno zadržavanje do 48 časova.

Takođe, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, policijskih stanica Rakovica i Čukarica, podneće krivične prijave protiv dvadesetjednogodišnjaka i dvadesetogodišnjaka zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili 10 krivičnih dela teška krađa.

Profimedia
 

Sumnja se da su od septembra do novembra ove godine na teritoriji Čukarice obili četiri prodavnice iz kojih su uzeli novac i tehničke uređaje, a na teritoriji Rakovice pet radnji i jednu poštu iz kojih su ukrali novac, mobilne telefone i tablet.

Policija je kod dvadesetogodišnjaka pronašla šrafcigere, garderobu i rukavice koje je, kako se sumnja, koristio u izvršenju krivičnih dela, kao i deo ukradene robe i novca.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike