Beograđani, pažnja: Lopovi "operišu" i po podrumima! Razbojnik na Košutnjaku ukrao stvari vredne 15.000 evra, ali to nije jedina opasnost

15.11.2022

09:00

0

Obijanja podruma se dešavaju oduvek, nije to nešto novo - rekao je za 24sedam Stanimir Spasić iz Udruženja profesionalnih upravnika Srbije

Beograđani, pažnja: Lopovi "operišu" i po podrumima! Razbojnik na Košutnjaku ukrao stvari vredne 15.000 evra, ali to nije jedina opasnost
Lopov (Ilustracija) - Copyright Pixabay

Nakon kola, stanova, banki i pošti na red su došli i podrumi. Naime, čini se da su beogradski lopovi u poslednje vreme sve aktivniji, a sada su im sve češće na udaru ostave, šupe i zajedničke prostorije u zgradama, koje uglavnom nisu dobro obezbeđene.

Tako se jedna Beograđanka požalila na društvenim mrežama da joj je pre nekoliko dana nepoznati muškarac, sa kačketom na glavi, iz podruma odneo stvari u vrednosti od preko 15.000 evra!

- Ukradeno mi je tri para skija, sa svom opremom (8-10 hiljada evra), dva para potpuno nova, četiri felne sa gumama (5.000 evra) i bicikla koja košta oko 1.000 evra - napisala je ona.

Takođe, ova sugrađanka je apelovala na građane da joj jave ukoliko prepoznaju čoveka sa snimka, što će se teško dogoditi, s obzirom da se lice počinioca ovog razbojništva maltene ne vidi. 

Da ovo nije usamljen primer, za 24sedam potvrdio je i Stanimir Spasić iz Udruženja profesionalnih upravnika Srbije.

- Obijanja podruma se dešavaju oduvek, nije to nešto novo, zato i većina građana koja živi u višespratnicama zna da ne bi trebalo da ostavljaju vredne stvari tamo - navodi Spasić.

Pixabay
 

On ističe da su retke zgade koje imaju sređene podrume da bi tamo držali nešto skupoceno.

- Obično kad se desi pucanje cevi ili neka slična havarija, podrumi se napune vodom i građani su uglavnom toga svesni i to je još jedan razlog zbog kojeg ne bi trebalo tamo da ostavljaju vredne stvari. U nekim zgradama se čak i liftovi isključuju da ne mogu da siđu na minus jedan ili minus dva etažu, gde se uglavnom nalaze podrumi - zaključio je Spasić za 24sedam.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike