Sednica Skupštine grada Beograda u toku: Na dnevnom redu umanjenje računa za grejanje i kvalitet vazduha

29.11.2022

14:00

0

Autor: 24sedam

Predlog dnevnog reda sadrži inicijativu odbornika dela opozicije da se razmatra razrešenje gradonačelnika Grada Beograda

Sednica Skupštine grada Beograda u toku: Na dnevnom redu umanjenje računa za grejanje i kvalitet vazduha
Sednica Skupštine grada Beograda - Copyright 24sedam

Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević zakazao je za danas, 29. novembar, šestu sednicu Skupštine grada koja je počela nešto posle 15 sati.

Usvojen je prvi predlog dnevnog reda, koji predstavlja izveštaj administrativno-mandatne komisije sa predlogom Odluke o potvrđivanju mandata odbornika Skupštine grada Beograda. 

Takođe, usvojen je predlog opozicije da se razmatra razrešenje gradonačelnika Grada Beograda Aleksandra Šapića.

Odbornici opozicije predlažu i da se razmatra zaključak kojim se Sekretarijat za zaštitu životne sredine Grada Beograda obavezuje da podnese izveštaj o dosadašnjoj realizaciji Plana kvaliteta vazduha u aglomeraciji Beograd do kraja ove godine i Predlog zaključka kojim se Sekretarijat za zaštitu životne sredine Grada Beograda obavezuje da sačini izveštaj o implementaciji akcionog plana adaptacije na klimatske promene do kraja ove godine.

Tanjug/Miloš Milivojević
Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević

Na dnevnom redu je i Predlog zaključka kojim se Sekretarijat za imovinske i pravne poslove, Sekretarijat za komunalne i stambene poslove, Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove, Sekretarijat za finansije, Sekretarijat za socijalnu zaštitu i Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda obavezuju da sačine odluku o izradi stambene strategije za društveno odgovorno stanovanje Grada Beograda sa pripadajućim akcionim planom za period 2023-2033 do kraja ove godine.

Na dnevnom redu i umanjenje računa za grejanje

24sedam
 

Na sednici će se odlučivati i o Predlogu zaključka kojim se Sekretarijat za energetiku grada Beograda obavezuje da podnese izveštaj o godišnjoj implementaciji programa energetske efikasnosti Grada Beograda za period 2021-2023 do kraja ove godine kao i Predlog zaključka kojim se Sekretarijat za energetiku grada Beograda obavezuje da sačini odluku o umanjenju računa za Infostan, stavka “grejanje”, zbog odlaganja početka grejne sezone od 15. oktobra do 1. novembra u iznosu od 59,68 dinara po metru kvadratnom grejne površine za korisnike daljinskog grejanja kojima se naplata grejanja vrši po metru kvadratnom grejne površine do kraja ove godine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike