Tačni kao Švajcarci! Nova javna rasveta postavljena na Brankovom mostu, ali samo do pola! Istražujemo kada počinje druga faza (FOTO/VIDEO)

28.11.2022

18:45

1

Vrednost radova na zameni stubova javne rasvete iznosi oko 2,4 miliona dinara

Tačni kao Švajcarci! Nova javna rasveta postavljena na Brankovom mostu, ali samo do pola! Istražujemo kada počinje druga faza (FOTO/VIDEO)
Javna rasveta na Brankovom mostu - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Rok za završetak prve faze radova na postavljaju stubova nove javne rasvete na Brankovom mostu bio je juče, 27. novembra, a moderno osvetljenje radnici su do sada adaptirali na samo jednoj polovini mosta.

Sanacija infrastrukture na konstrukciji Brankovog mosta, koja podrazumeva instalaciju javnog osvetljenja, završena je poslednjeg dana u vikendu.

Iz JKP "Javno osvetljenje" Beograd za 24sedam su istakli da su neimari radili tokom trajanja obdanice, u periodu od sedam do 17 sati. 

Međutim, radnici su u prvih nekoliko dana, koliko im je bilo potrebno da skinu dotrajalu rasvetu, bili ažurni ali je adaptacija novih i savremenijih svetiljki bila nešto sporija.

Ipak, to ih nije sprečilo da u roku završe prvu fazu radova na ovom beogradskom mostu.

Novom rasvetom prekriven jedan deo mosta

Osim zamene stubova javne rasvete, na ovom prestoničkom mostu planirani su i radovi na njegovom središnjem delu, koje će izvoditi JP "Putevi Beograd".

Upravo zbog toga je za sada samo jedna polovina Brankovog mosta prekrivena novom rasvetom. 

Kako su za 24sedam rekli iz "Puteva Beograd", radovi na središnjem delu će se izvoditi fazno. 

- Prva faza radova je završena, a izvodili su se radovi na zameni konzolnih elemenata - nosača stubova javne rasvete - naveli su oni. 

Takođe, u narednom periodu bi trebalo da počne druga faza radova na rekonstrukciji Brankovog mosta.

Vrednost radova na zameni stubova javne rasvete iznosi oko 2.400.000 dinara.

Rekonstrukcija nije mogla da čeka

24sedam
Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić

Pred početak radova, gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić je istakao da rekonstrukcija mosta nije mogla da sačeka letnji period zbog stanja u kojem se nalazi spojnica dve strane mosta.

On je pojasnio da spojnica između dve strane mosta nije rekonstruisana od 1954. godine, te da je pet od 20 stubova sklonjeno pre početka sanacije.

- Rečeno mi je da je veliki rizik da most u takvom stanju dočeka zimu i neko eventualno veliko nevreme. Radovi bi trebalo da budu gotovi krajem meseca, 27. ili 28. novembra - poručio je tada Šapić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike