Ovo boli više od šamara: Evo kako savesni Beograđani "kažnjavaju" one bahate! Nasmejaće vas, a i uplašiti! (FOTO)

22.11.2022

07:45

0

Zelene površine, parkovi i trotoari postaju sve češće mesta za parkiranje, međutim, pojedine komšije "imaju leka" i za ovakvo ponašanje

Ovo boli više od šamara: Evo kako savesni Beograđani "kažnjavaju" one bahate! Nasmejaće vas, a i uplašiti! (FOTO)
Ilustracija - Copyright Profimedia Facebook/Moje naselje/instagram/serbialive_beograd_rezerva/mojbeograd

U višemilionskom gradu poput Beograda nemoguće je da ne postoji bezobzirnost i bahatost pojedinih građana, ali ono što je veoma zanimljivo je način na koji savesni Beograđani "nose" sa onim nesavesnima.

Naime, pronaći parking mesto u prestonici odavno je maltene "misaona imenica", pa su pojedini sugrađani počeli da ostavljaju svoja vozila gde stignu.

Zelene površine, parkovi i trotoari postaju sve češće mesta za parkiranje, međutim, pojedine komšije "imaju leka" i za ovakvo ponašanje. 

Tako je na društvenim mrežama osvanula fotografija na kojoj se vidi nepropisno parkiran automobil ispred jedne zgrade u novobeogradskom Bloku 28.

Stanovnici ovog dela grada su zbog toga rešili da napakoste bahatom vozaču, pa su mu pored podignutih brisača, ostavili i "poklon" na šoferšajbni u vidu kese pune smeća.

Ovakav vid "kažnjavanja" nesavesnih sugrađana od strane drugih građana nije usamljen, te neretko možemo videti da su nepropisno parkiranim automobilima podignuti brisači.

Pored podignutih ili polomljenih brisača, u onim najekstremnijim situacijama, možemo videti i probušene gume, kao i izgrebana vozila.

"Polomiću vam ruke, noge, rebra i ključnu kost"

Na društvenim mrežama nedavno je osvanula i objava jedne Beograđanke, koju je uputila svojim komšijama.

Naime, nju je očigledno iznervirala činjenica da joj komšije svakodnevno dižu brisače kao znak upozorenja ili ukora jer parkira svoj automobil na, po njihovom mišljenju, nepropisnom mestu, te je rešila da napiše poruku u kojoj navodi da će "biti polomljene obe ruke, obe noge, rebra, ključna kost i vilična kost onome koga uhvatim da mi je još jednom podigao brisače na propisno parkiranom autu.

- Nikada, ponavljam nikada nisam auto parkirala da zauzimam dva parking mesta ili da nekoga zagradim da ne može da izađe. Ako vam se u nekom trenutku učini da je tako, razmislite da možda raspored automobila oko mojih kola nije bio takav nekoliko sati ranije ili prethodno veče, kad sam parkirala kola - piše u objavi.

Na kraju poruke napisala je da "pošto još uvek ne zna ko je u pitanju, piše svima u zgradama okolo i da se nada da su je ozbiljno shvatili".

"Da li bi voleo da si normalan"

Još jedan bahati primer dolazi iz centra Beograda, gde je jedan bahati vozač svoj crni džip parkirao u Ulici Strahinjića bana, na samo nekoliko centimetara od ulaza u zgradu.  

Njegov potez je razbesneo stanare tog ulaza koji su mu ostavili jasnu poruku - da li bi voleo da si normalan?!

- Slikano sinoć u Strahinjića Bana...Džip se parkirao na 30 centimetara od ulaza zgrade, zato i nismo mogli da ga slikamo lepo od napred, a tekst je originalan... - piše u opisu ove fotografije. 

printscreen/instagram/serbialive_beograd_rezerva
 

Ispod ove fotografije samo su se ređali komentari. 

"Ruž za usne po šoferki je zakon, jednom sam nekom 'pacijentu' ispisala sličan tekst, da se pomuči dok skine masni karmin...", "I pre dve nedelje je ovako stajao, ko zna koliko dugo, nije normalan", bili su samo neki od komentara sugrađana.

"Moli se pokušaj ljudskog bića"

Na zgradi u Palmotićevoj ulici u Beogradu osvanula je tužna poruka, koju je po svemu sudeći napisao mladić kojem je devojka ostavila na ulazu čokoladu sa porukama - ali je neko tu čokoladu ukrao.

Naime, poruka počinje rečenicom: "Moli se pokušaj ljudskog bića" - što već samo po sebi određuje dalji ton obraćanja žrtve ove krađe.

Razočarana osoba lepo objašnjava da su joj "papirići važniji od same čokolade". Takođe navodi i da lopovi koji kradu novčanik bar ostave dokumenta, a lopov ljubavne čokolade odneo je i lepe poruke na papirićima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike