Izađi mi na teglu: Najbolji proizvođači ajvara odmerili recepte u Beogradu

10.10.2020

14:04 >> 18:02

0

Finalisti ovogodišnjeg izdanja dolaze praktično iz svih delova Srbije, a karavan je krenuo 11. septembra i obišao 12 gradova

Izađi mi na teglu: Najbolji proizvođači ajvara odmerili recepte u Beogradu
Copyright Beoinfo

Finale ovogodišnjeg karavana “Izađi mi na teglu” odrzava se danas na Obrenovačkom putu, ispred objekta „Mega maksi Ada“, a za najboljeg majstora u pravljenju ajvara takmiči se 16 ekipa.

Finalisti ovogodišnjeg izdanja dolaze praktično iz svih delova Srbije, a karavan je krenuo 11. septembra i obišao je 12 gradova.

Događaju je prisustvovao i pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović, koji je istakao da je Beograd sedmu godinu za redom domaćin finala najvećeg gastronomskog karavana i naglasio da mu je izuzetno drago što Beograd i ove godine ima priliku da ugosti najbolje timove iz gradova širom Srbije.

– Ajvar, ali i drugi proizvodi koje ovde imamo priliku da vidimo, jesu domaći, ali su svetskog karaktera i mogu da budu plasirani na bilo kojem tržištu, u to nema sumnje. Takmičari na ovakvim manifestacijama imaju priliku da promovišu svoje proizvode, ali i da podignu proizvodnju na viši nivo – istakao je Mladenović.

Beoinfo

On je istakao da je tokom svih ovih godina manifestacija „Izađi mi na teglu“ uspela da iznedri nove proiozvođače ajvara koji u porodičnim uslovima prave izuzetno kvalitetne proizvode i izrazio nadu da će u godinama koje dolaze biti sve više učesnika, ali i više gradova koje će karavan obići pre održavanja finala u Beogradu.

Ovogodišnji žiri predvodiće poznati kuvari Ivo Andrić i Štambol Geštamov, kao i članovi Svetske asocijacije šefova kuvara.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike