Krajevi Beograda za izbegavanje! Kriminolog otkrio koji su delovi Beograda "najinteresantniji" narko-bandama

17.11.2022

19:03

0

Kriminolog Ratomir Antonović za 24sedam kaže da dilera ima svuda po gradu, ali su im rubni delovi grada zanimljiviji

Krajevi Beograda za izbegavanje! Kriminolog otkrio koji su delovi Beograda "najinteresantniji" narko-bandama
Dilovanje/Ilustracija - Copyright Profimedia

Hapšenje bake V. N. (78) u šumi u Zemunu, koja je u rancu imala digitalnu vagicu i skoro pola kilograma droge, izazvalo je zanimljivo pitanje - koja mesta u Beogradu treba izbegavati jer se u njima najčešće nalaze "štekovi"?

Naime, ovo neobično hapšenje odigralo se u naselju Galenika, kada je policija kod bakice pronašla oko 400 grama praškaste materije bele boje nalik opojnoj drogi, vagicu za precizno merenje i nož.

Profimedia
 

Uhapšena je na saslušanju negirala izvršenje krivičnog dela, tvrdeći da ranac nije njen, međutim, Tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da se osumnjičenoj odredi pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovila krivično delo. 

Periferni delovi grada najkritičniji

Kako je za 24sedam objasnio kriminolog Ratomir Antonović, najčešće se poslovi sa drogom obavljaju na periferiji Beograda.

- Mada, ni centar grada nije u potpunosti imun na takve događaje, jer dilera ima svuda. Što je najgore i najalarmantnije, primopredaja droge uglavnom se obavlja u blizini škole, jer su đaci meta dilera - objasnio je naš sagovornik.

Printscreen/YouTube
Kriminolog Ratomir Antonović

A kada je reč o delovima grada gde se primopredaja najčešće odigrava, Antonović navodi da se ona obavlja u gotovo svim krajevima Beograda, ali najviše u rubnim delovima prestonice.

Drogu kriju tamo gde ima mnogo ljudi

Kada je reč o "štekovima", kriminolog pojašnjava da ih policija najčešće otkriva tamo gde postoji veći broj stambenih jedinica.

- Mnogo je teže ući u trag tamo gde postoji veći broj stanara, pogotovo tamo gde je fluktuacija stanovnika velika. Znači, tamo gde postoji puno podstanara, koji se menjaju na mesečnom ili višemesečnom nivou, i upravo su ta mesta podesna za držanje "štekova" - zaključio je za 24sedam Antonović. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike