Lopovi vrebaju Beogradom kao divlje mačke! Na ovim opštinama "operišu", a kriminolog ima samo jedan savet

18.04.2022

07:26

0

Oni često obitavaju na pijaci gde vrebaju žrtve, uglavnom starije i nemoćne osobe - kaže kriminolog Radomir Antonović za 24sedam

Lopovi vrebaju Beogradom kao divlje mačke! Na ovim opštinama "operišu", a kriminolog ima samo jedan savet
Ilustracija - Copyright Profimedia

Grupa lopova već danima "operiše" na Vračaru, na potezu od Hrama Svetog Save do Kalenić pijace, a prema svedočenjima građana sa društvenih mreža, krađe su počele da se događaju i usred dana!

Kako se navodi u nekoliko objava u Fejsbuk grupi "Vračar", ne prođe nijedan dan, a da neki sugrađanin ili sugrađanka ne budu odžepareni.

Prema rečima jedne Beograđanke, lopovi obično idu u paru, a neretko kradu i po autobusima na liniji 25 i 26.

Printscreen/Facebook/Vračar
 

- Navalili džeparoši na Vračar katastrofa, od Slavije preko Karađorđevog parka do Kalenić pijace ceo taj krug operišu lepo obučeni obično u paru, kao i u autobusima 25 i 26 od Vuka do Južnog bulevara, i u trolejbusima od Slavije do Crvenog Krsta. Viđeni više puta, ali samo sugrađani su krivi, slabo čuvaju svoje stvari i budu laki plen. Dragi sugrađani, budite obazriviji i čuvajte svoje stvari tj. tašne - samo je jedan od komentara u Fejsbuk grupi "Vračar".

Još jedna sugrađanka podelila je sa ostalim članovima grupe informaciju da je i ona bila na meti lopova.

Printscreen/Facebook/Vračar
 

- Danas mi je ukraden crni kožni novčanik na potezu od Hrama do Kalenić pijace. Molim ako neko nađe novčanik ili dokumenta da mi se javi - piše u objavi.

Kako se dalje navodi u komentarima ispod ove objave, lopovi uglavnom rade u paru.

- Ima i devojaka, lepo obučenih, rade u paru sa momkom ili drugaricom. Skoro svaki dan neko piše da je pokraden - navodi se u komentaru.

Lopovi uglavnom vrebaju stare i nemoćne osobe

Printscreen/YouTube
Kriminolog Ratomir Antonović

Kako je za 24sedam objasnio kriminolog Ratomir Antonović, pojava opšteg kriminaliteta je uvek prisutna, ali izgleda da je u poslednje vreme malo više izražena.

- To je verovatno rezultat veće materijalne i ekonomske krize koja je zavladala. Jedno prati drugo - kaže Antonović.

On ističe da je upućen u problem sa lopovima na Vračaru.

Profimedia
 

- Oni često obitavaju na pijaci gde vrebaju žrtve, uglavnom starije i nemoćne osobe, koje ne mogu da potrče za njima i koje nemaju snagu da se odbrane. Lopovi, ne samo na Vračaru već svuda po gradu, prate žrtve i kada se negde osame, na prostru gde nema ljudi, oni izvršavaju krivično delo. Policija radi svoj posao, ali ne mogu ni oni da postignu sve zato što je povećan broj pojedinaca koji rade samostalno i kradu - objasnio je Antonović za 24sedam.

Ističe da je savet građanima da ne nose sa sobom velike količine para.

- Ako već nose novčanike, neka ih nose u unutrašnjim džepovima jakne ili kaputa. Novčanike nikako ne bi trebalo da nose u torbama i tašnama, jer su to najlakše mete. Najsigurnije je da novčanik bude u njihovoj neposrednoj blizini - zaključio je naš sagovornik.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike