Šapić: Pokazali smo da rokovi tokom rekonstrukcija ulica mogu da se poštuju

15.11.2022

10:57

0

Gradonačelnik je u gostovanju na TV Prva precizirao da je mnogo saobraćajnica obnovljeno u roku od deset do dvadeset dana

Šapić: Pokazali smo da rokovi tokom rekonstrukcija ulica mogu da se poštuju
Aleksandar Šapić - Copyright 24sedam

Otkada je usvojen rebalans budžeta Grada Beograda za 2022. i kada je obezbeđena milijarda dinara za rekonstrukciju i sanaciju gradskih ulica, pokazano je da rokovi u ovim poslovima mogu da se poštuju, rekao je danas gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

On je u gostovanju na TV Prva precizirao da je mnogo saobraćajnica obnovljeno u roku od deset do dvadeset dana, te da će najduža rekonstrukcija trajati oko mesec dana. 

- Za oko dve nedelje, odnosno pred kraj planiranih radova izaći ću sa svim lokacijama i nazivima urađenih ulica, kilometražom i ispoštovanim rokovima. Ideja je da se, ipak, najviše radova izvodi tokom leta jer je tada Beograd „najkomotniji” i više-manje prazan, ali mislim da smo i sve do sada uradili kvalitetno, brzo i efikasno - naveo je Šapić. 

24sedam
 

Gradonačelnik je podsetio da je oformljeno nadzorno telo „Lice grada”, koje svakog ponedeljka proverava, prati proces rada i rokove ne samo za gradska preduzeća već i za republička ako su angažovana u Beogradu. 

Šapić je ovom prilikom naglasio da blizu osnovnih škola i vrtića već više od mesec dana o mališanima i njihovoj bezbednosti brinu komunalni milicioneri „Beli” i da su reakcije roditelja i građana izuzetno dobre. 

- Upravo sada definišemo lokacije njihovih stanica kojih bi trebalo na teritoriji grada da bude oko sto, 70 na gradskim i 30 na prigradskim opštinama. Sledeće godine raspisaćemo konkurs za najmanje još 500 i verujem da će onog momenta kada to bude zaživelo, a već je počelo, slika Beograda naročito kada je u pitanju bezbednost biti bolja, a onda i komunalni red i u svim drugim oblastima - rekao je prvi čovek prestonice.

Gradonačelnik očekuje da će do kraja godine započeti podela novogodišnjih vaučera koje bi trebalo da dobiju sva deca Beograda, zaključno sa mladima do kraja srednje škole, kao i oni koji rade sa decom.

Tanjug/Jadranka Ilić
 

- Roditelji ne treba da se brinu, kada se ispoštuju sve zakonske procedure mi ćemo krenuti u tu podelu, ono što smo obećali to ćemo i ispuniti – rekao je prvi čovek prestonice.

Šapić se osvrnuo i na problem javnog prevoza u glavnom gradu i najavio da će se sledeće nedelje u saobraćaj pustiti 100 novih autobusa na gas. To će biti novi i moderni autobusi i na taj način će se ne samo smanjiti zagađenje u našem gradu već će se podići i kvalitet saobraćaja.

Govoreći o problemu zagađenja, Šapić je rekao da država poslednjih godina, u zaštitu životne sredine, smanjenje zagađenja kao i u alternativne načine grejanja, ulaže velika sredstva i ta su davanja višestruko veća nego ikada do sada.

- Postoje određeni faktori koji utiču na zagađenje kao što su vremenski na koje mi ne možemo da utičemo, a koje nisu opravdanje za to što je vazduh zagađen. Svakodnevno ćemo raditi na ovom problemu, pokušaćemo da smanjimo zagađenje od individualnih ložišta kao i da nađemo načina da smanjimo broj automobila i to su neke od mera koje preduzimamo da kvalitet vazduha u našem gradu bude što bolji - rekao je gradonačelnik.

Bonus video:

Tanjug

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike