Ispovest izbodenog vozača autobusa: Nisam shvatio da sam ranjen dok nisam video krv! Uspaničio sam se i uzviknuo "pustite me, krvarim"

27.10.2022

08:25

0

Doktor je rekao da sam imao sreće što je ubod bio pored srca i slezine - kaže Vladan Kurčubić

Ispovest izbodenog vozača autobusa: Nisam shvatio da sam ranjen dok nisam video krv! Uspaničio sam se i uzviknuo "pustite me, krvarim"
Ilustracija - Copyright Profimedia

Na uglu Višnjičke i Ulice Vuka Vrčevića na Paliluli juče ujutru došlo je do incidenta, kada je muškarac S. P. (28) nožem napao vozača autobusa Vladana Kurčubića (47) i naneo mu teške telesne ozlede.

On je sa povredama grudi, ali u svesnom i komunikativnom stanju prevezen na Odeljenje reanimacije u Urgentnom centru na dalje zbrinjavanje. Napadaču je određeno zadržavanje od 48 sati, nakon čega će biti priveden Višem javnom tužilaštvu.

Prema našim informacijama, do incidenta između vozača automobila i autobusa došlo je posle svađe u saobraćaju oko prvenstva prolaza.

- Vozio sam privatni autobus u desnoj traci, a automobil iza je na silu pokušavao da se prestroji, nije dao ni migavac. Išao je iza mene i stalno je trubio i blinkao da se pomerim, iako sam uredno vozio. Kad sam stao na autobuskoj stanici, on je bio pored mene i onako već iznerviran otvorio sam prozor i pitao vozača u čemu je problem. Onda je on izašao iz kola, kao i ja, jer sam mislio da ćemo rešiti problem na miran način. Ipak, krenuo je nasilno ka meni i počelo je guranje pa smo obojica pali na zemlju. Tada me je udario pesnicom u glavu iz sve snage i počeo da me tuče po celom telu. Žena koja je bila sa njim me je uhvatila otpozadi i vukla. U tom trenutku je mladić izvadio nož i ubo me - priča vozač Vladan Kurčubić.

On nije ni shvatio da je ranjen dok nije video krv, pošto je uboden u levu stranu grudi. Kako ističe, britva koju je mladić potegao bila je duža od deset centimetara.

- Uspaničio sam se i samo uzviknuo: "Pustite me, ljudi, krvarim" - kaže on.

- Tada su mi oni uputili neke ružne reči i još me par puta odgurnuli. Napadač je sam pozvao policiju i Hitnu pomoć. Kada su došli organi reda, on je rekao da je sve uradio u samoodbrani.

Odveli su me u Urgentni centar, gde su ušili ranu i dali lekove protiv bolova. Doktor je rekao da sam imao sreće što je ubod bio pored srca i slezine. Ostaću još par dana u bolnici, nakon čega će me pustiti na kućno lečenje. Ovim poslom se bavim skoro 30 godina, bilo je nemilih situacija i potezanja noževa tokom noćnih vožnji i ranije, ali nikada se nije desilo ovako nešto.

Osumnjičeni S. P. je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo u pokušaju i njemu je određeno zadržavanje od 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike