Bugari "pikiraju" Beograd: "Dopada im se kako igrate, pevate i umete da se veselite"

23.10.2022

15:03

0

Zamenik direktora TOB-a Slobodan Unković je istakao da je broj bugarskih turista povećan za 120 odsto u odnosu na prethodnu godinu

Bugari "pikiraju" Beograd: "Dopada im se kako igrate, pevate i umete da se veselite"
Kalemegdan - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Više od 30 turističkih agencija iz Sofije planira da od 1. decembra ove do 27. januara sledeće godine vodi bugarske turiste u Beograd, saopštila je Turistička organizacija Beograda (TOB), koja je sa turističkim organizacijama Niša, Vrnjačke i Sokobanje u Sofiji predstavila nove turističke programe u Bugarskoj.

Zamenik direktora TOB-a Slobodan Unković je istakao da je broj bugarskih turista povećan za 120 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

24sedam/Goran Sivački
 

Prema rečima zamenice ministra turizma Bugarske Mariele Modeve Srbija i Beograd su četvrti na listi turističkih destinacija u koje bugarski turisti žele da putuju.

Govoreći o tome šta bugarski turisti vole u Beogradu, vlasnik bugarske agencije "Bohemija" Bajko Bajkov je istakao da su to provod i način života.

- Sviđa im se to kako igrate, pevate i umete da se veselite. Imam po 20 autobusa godišnje i više od 20 godina radim Beograd i nikada neću prestati - rekao je on.

Ambasador Srbije u Sofiji Željko Jović naglasio je da su odnosi naše dve zemlje odlični i da će u razmeni turista mnogo pomoći završetak auto-puta ka granici sa bugarske strane.

- Turisti će uskoro iz Sofije do Beograda putovati sve vreme auto-putem - zaključio je on.

Bonus video

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike