Požar na Čukarici stavljen pod kontrolu: Vatra buknula u stanu starije žene, pa se proširila na krov (FOTO /VIDEO)

05.10.2022

06:59

0

Autor: M. B.

Požar je izbio u 7.50, u stanu površine oko 50 kvadrata

Požar na Čukarici stavljen pod kontrolu: Vatra buknula u stanu starije žene, pa se proširila na krov (FOTO /VIDEO)
Požar u Pećincima: Ilustracija - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Na Čukarici je jutros izbio požar na četvrtom spratu stambene grade u Ulici Veljka Petrovića 102. 

Požar je izbio u 7.50, u stanu površine oko 50 kvadrata u kome je boravila starija žena javljaju reporteri 24sedam sa lica mesta.

Starica je nepovređena napustila stan. 

Zamenik komandanta vatrogasno spasilacke brigade Dragan Miković kaže da su u 7.44 dobili dojavu da je požarom zahvaćen stan i potktovlju i deo krova.

- Prve vatrogasno spasilačke ekipe stigle su 7.51 i zatekle su požar u razbuktaloj fazi.  Požarom je bilo zahvaćeno oko 150 kvadrata krova i stana u potkrovlju. Vatrogasno spasilacka brigada je intervenisala sa sedam vozila i 24 vatrogasaca. Ovom prilikom na intervenciji js sprečeno širenje požara na ostatak krova i tavanskog prostora, a to je na oko 200 kvadrata - kaže Miković.

Dodaje da je požar stavljen pod kontrolu, da je lokalizovan, kao i da će se dogasivati u toku dana, odnosno dokle bude bilo potrebe. 

- Ne znamo šta je uzrok, to rade specijalizovane ekipe koje posle nase intervencije  vrše uviđaje - izjavio je na licu mesta Dragan Miković, zamenik komandanta vatrogasno spasilacke brigade.

Gašenju požara prisustvuje i unuka žene čiji je stan u požaru, koja je samo kratko rekla da ne zna šta se dogodilo, odnosno šta je uzrok pozara i da je njena baba dobro.

Kako javljaju reporteri 24sedam sa lica mesta, komšija koji je šetao psa video je dim i alarmirao stanare, tako što svima je zvonio na interfone i tako ih alarmirao.

- Komšija mi je rekao da je starija žena bila sama u stanu a u zgradu je navodno u tom trenutku ušla unuka i probudila je. Dobri su ljudi i nisu pušači, izašla sam na terasu u 7.30, svi trče jure, izbija dimčuga, važno je da su svi dobro, svedočila je komšinica dodajući da misli da u stanu inače žive starija žena njena ćerka i unuka.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike