Grad Beograd uvodi neočekivane novine: Umesto milicionara - beogradski lični asistenti i dva nova preduzeća

27.09.2022

17:30

0

Želimo da umrežimo sve službe. Neophodno je da one komuniciraju i sarađuju na dnevnom nivou - rekao je nedavno gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić

Grad Beograd uvodi neočekivane novine: Umesto milicionara - beogradski lični asistenti i dva nova preduzeća
beograd 1 - Copyright Profimedia

Grad Beograd u narednom periodu osnovaće dva nova preduzeća, kao i sekretarijat za inspekciju, nadzor, pomoć i komunikaciju, najavili su gradski čelnici.

Naime, među obimnim materijalom od nekoliko hiljada strana, pred odbornicima će se na sutrašnjoj sednici Skupštine grada Beograda naći i Predlog o osnivanju dva nova preduzeća - jednog za upravljanje parkovima i drugog za naplatu, logistiku i rukovođenje javnim prevozom. 

24sedam/Goran Sivački
 

Preduzeće "Beogradski park", objašnjavaju iz uprave Grada, upravljaće parkovima i obezbeđivaće uslove za njihovo uređenje, upotrebu, unapređenje i zaštitu na području Voždovca, Vračara, Zvezdare, Zemuna, Novog Beograda, Palilule, Rakovice, Savskog venca, Starog grada i Čukarice.

Takođe, gradonačelnik Aleksandar Šapić najavio je i osnivanje JKP "Naplata prevozne usluge Beograd".

Iako grad Beograd još uvek nije raskinuo saradnju sa turskom kompanijom "Kentarkt", gradski čelnici istakli su da će na sutrašnjoj sednici Skupštine Grada glasati za osnivanje novog preduzeća koje će se baviti naplatom karata u beogradskom prevozu, što potvrđuje da "bus plus" sistem, bar ovakav kakav danas znamo, odlazi u prošlost.

ATA Imges/Antonio Ahel
 

- Ne postoji GSP, privatnici, već javni beogradski prevoz, i građane ne zanima ko naplaćuje karte, već kvalitetan prevoz. Moramo da pokažemo dobru volju i sposobnost da podignemo gradski sistem. Neće više niko da uzima procenat na našim kartama, nego ćemo mi da uložimo u naš javni prevoz. Mi ćemo da naplaćujemo, ljudi će da znaju gde ide novac, i mi ćemo za njega da odgovaramo - najavio je prvi čovek prestonice.

Novi sekretarijat

Kako je nedavno najavio gradonačelnik Aleksandar Šapić, Grad planira da Sekretarijat za inspekcijske poslove, kao i Sekretarijat za poslove komunalne policije i deo službe Beoinfo, bude integrisan u jedinstveni sekretarijat za inspekciju, nadzor, pomoć i komunikaciju.

- Želimo da umrežimo sve službe. Neophodno je da one komuniciraju i sarađuju na dnevnom nivou - rekao je nedavno gradonačelnik.

24sedam/Nenad Vujanović
 

Istakao je i da se komunalni milicajci više neće tako zvati.

- Moj predlog je da se zove beogradski lični - asistent, nadzornik, pomoćnik..., uz čiji naziv bi stajao akronim "beli", od "beogradski lični". Komunikacija sa građanima će biti takva da njemu na ulici može da priđe bilo ko i da u roku od najviše 72 sata dobije informaciju koja se tiče Gradske uprave - zaključio je prvi čovek Grada.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike