Sednica Skupštine grada Beograda zakazana za sredu: Najvažnija tačka dnevnog reda - rebalans budžeta za 2022. godinu

26.09.2022

16:55

0

Osim toga, pred odbornicima će se naći i Predlog odluke o dodeli naziva ulice na teritoriji gradske opštine Novi Beograd

Sednica Skupštine grada Beograda zakazana za sredu: Najvažnija tačka dnevnog reda - rebalans budžeta za 2022. godinu
skupština grada (2) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević zakazao je za sredu, 28. septembar, četvrtu sednicu gradskog parlamenta, koja će se održati u zgradi Skupštine grada na Trgu Nikole Pašića 6, s početkom u 10 časova. 

Na dnevnom redu će biti rebalans budžeta za 2022. godinu, kao i Izmena Odluke o utvrđivanju obima sredstava za vršenje poslova Grada i gradskih opština i određivanju prihoda koji pripadaju Gradu, odnosno gradskim opštinama u 2022. godini, te Predlog odluke o završnom računu budžeta Grada Beograda za 2021. godinu. 

Osim toga, pred odbornicima će se naći i Predlog odluke o dodeli naziva ulice na teritoriji gradske opštine Novi Beograd i Dopuna Odluke o neophodnosti iseljenja sa planom preseljenja domaćinstava koja žive u neformalnom naselju na lokaciji deponije „Vinča”, kao i ponovnog uspostavljanja izvora prihoda sakupljača sekundarnih sirovina na ovoj deponiji. 

Tanjug/Miloš Milivojević
 

Na dnevnom redu su i sledeće tačke: Predlog odluke o dodeli vaučera za kupovinu sportske opreme, Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o Gradskoj upravi Grada Beograda, Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o komunalnoj miliciji i Predlog odluke o dopuni Odluke o određivanju komunalnih delatnosti, te Informacija o obezbeđenju vodosnabdevanja dela naseljenog mesta Konatice na teritoriji gradske opštine Obrenovac preko vodovodnog sistema. 

Odbornici će odlučivati i o osnivanju javnog komunalnog preduzeća za upravljanje parkovima i obezbeđivanje uslova za njihovo uređenje, upotrebu, unapređenje i zaštitu na području gradskih opština Voždovac, Vračar, Zvezdara, Zemun, Novi Beograd, Palilula, Rakovica, Savski venac, Stari grad i Čukarica „Beogradski park”, kao i o osnivanju javnog komunalnog preduzeća za naplatu, logistiku i rukovođenje javnim prevozom putnika u Beogradu.

Na dnevnom redu je i Predlog odluke o postavljanju plutajućih objekata na vodnom zemljištu na teritoriji Beograda i Predlog izmena i dopuna Plana mesta za postavljanje plutajućih objekata na vodnom zemljištu na teritoriji Beograda, te Predlog odluke o osnivanju privrednog društva Sportski centar „Novi Beograd” d. o. o. Beograd i Predlog odluke o manifestacijama od značaja za Grad Beograd.

Tanjug/Miloš Milivojević
 

Pred odbornicima će biti i Predlog izmena i dopuna Plana detaljne regulacije za područje privredne zone „Auto-put” u Novom Beogradu, Zemunu i Surčinu, za blok između Ulice Marka Čelebonovića, saobraćajnice T6 i novoprojektovane saobraćajnice, gradska opština Novi Beograd.

Izveštaj o radu za 2021. podneće Savet za zdravlje Grada Beograda, a odbornici će se izjašnjavati i o promeni Osnivačkog akta JKP „Gradska čistoća” i o davanju saglasnosti na statute jednog broja ustanova kulture

Na dnevnom redu je i Predlog rešenja o davanju saglasnosti na rebalans programa poslovanja za 2022. godinu preduzeća „Javno osvetljenje”, „Beogradske elektrane”, „Beogradski metro i voz”, „Beograd-put”, „Parking servis”, „Urbanistički zavod Beograda”, te Privrednog društva „Gradski centar za fizičku kulturu”, kao i Predlog druge izmene i dopune Programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2022. godinu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike