Hoće li biti izmeštanja splavova: Šapić najavio uvođenje reda u priobalju

15.09.2022

17:30

0

Po prvi put ćemo dobiti odluku gde neće biti mešetarenja, kaže prvi čovek prestonice

Hoće li biti izmeštanja splavova: Šapić najavio uvođenje reda u priobalju
24sedam/ Goran Sivački - Copyright 24sedam/ Goran Sivački

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najavio je na današnjoj konferenciji za novinare u Starom dvoru da će se na predstojećoj sednici gradskog parlamenta naći i odluka o splavovima, odnosno o uređenju čitavog beogradskog priobalja.

Kako je istakao prvi čovek grada, u odluci će biti jasno definisano gde splav može da bude postavljen, koja je njegova veličina, zakupljeno mesto, kao i početna cena po kojoj može da se licitira. 

- Po prvi put ćemo dobiti odluku gde neće biti mešetarenja. Svi vlasnici splavova, pre svega na Savskom šetalištu, biće obavešteni o broju potencijalnih lokacija. Oni koji budu izlicitirali dobiće svoje mesto i plaćaće obaveze prema Gradu. Oni koji ne budu, imaće rok u okviru kojeg će morati da uklone splav, a ako to ne budu učinili, mi ćemo ga ukloniti. Svako ko se bavi ugostiteljstvom dobiće jasna pravila - naglasio je gradonačelnik.

24sedam/Goran Sivački
 

Istakao je i da će sva pravila koja važe u evropskim metropolama, važiti i u gradu Beogradu, jer Beograđani to zaslužuju.

- Morate da znate da ja neću u svemu uspeti, ali neću ni od čega odustati. Od splavova nisam odustao. Da biste sistemski rešili pitanje Savskog šetališta i splavova u Beogradu onda morate tome ozbiljno da priđete i da to bude konačno, pravo rešenje - rekao je Šapić.

On je dodao da očekuje da će biti obezbeđen novac da dugo godina najavljivana rekonstrukcija Savskog šetališta bude urađena sledeće godine pa će onda, uz rešeno pitanje splavova, taj deo biti na ponos i zadovoljstvo svih Beograđana.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

"Još uvek ništa precizno ne znamo"

Među ugostiteljima koji vode restorane i klubove na beogradskim splavovima, još uvek se ne zna kako će sve izgedati nakon usvajanja novih odluka.

- Još uvek ništa precizno ne znamo. Videćemo u narednom periodu kakva će tačno odluka biti usvojena. Nadamo se da nećemo morati da selimo splav - istakao je za 24sedam vlasnik jednog beogradskog splava.

Prema rečima Miše Relića iz Udruženja barova i noćnih klubova, oni su na raspolaganju gradskim vlastima kako bi se donelo najbolje moguće rešenje za građane, turizam u gradu, ali i njih kao privredne subjekte.

- Voleo bih da se održi jedan konstruktivan sastanak Udruženja barova i noćnih klubova sa predstavnicima grada kako bi zaista rešili probleme na najbolji mogući način. Zamolio bih gradske vlasti da se obrate privrednim subjektima koji žive od toga, koji znaju o celoj toj situaciji dosta i koji znaju šta je izvodljivo, a šta ne - istakao je Relić za 24sedam.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike