Momirović: Obilaznica oko Beograda biće završena do kraja marta

26.09.2022

09:54

0

Ministar je danas obišao sektor 6 Obilaznice koji se na dužini od 9,6 kilometara prostire od tunela Straževica do Bubanj Potoka

Momirović: Obilaznica oko Beograda biće završena do kraja marta
Momirović obilaznica mgsi - Copyright MGSI

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je danas, tokom obilaska radova na obilaznici oko Beograda, da očekuje da poslednjeg dana marta 2023. radovi budu potpuno završeni.

"Očekujem da u narednih šest meseci ubrzamo radove kako bi priča o obilaznici otišla u istoriju. Milioni vozila svakog leta pređu preko Gazele krećući se iz Zapadne Evrope ka Bliskom istoku i mi moramo da završimo obilaznicu da bi smo Beograđanima omogićili komforan saobraćaj", rekao je Momirović.

 

On je danas obišao sektor 6 Obilaznice koji se na dužini od 9,6 kilometara prostire od tunela Straževica do Bubanj Potoka.

Šef projekta u preduzeću Putevi Srbije Aleksandar Kostadinović rekao je da je u toku asfaltiranje glavne trase obilaznice i da je planirano da do kraja godine bude okončano asfaltiranje cele trase, okončani betonski radovi na petlji "Avala" i završen tunel Beli Potok.

Sektor 6 obilaznice oko Beograda proteže se od tunela Straževica do petlje Bubanj Potok u dužini od približno 10 kilometara. Trenutno se radovi izvode na mostovima, tunelu Beli potok, petlji Bubanj Potok, lokalnom putu, kao i na glavnoj trasi.

Obilasku radova na izgradnji Sektora 6 obilaznice oko Beograda, na lokaciji buduće petlje Avala, prisustvovao je šef projekta i predstavnik „JP Putevi Srbije“ Aleksandar Kostadinović, koji je tom prilikom dodao da se koristi lepo vreme i da se danas radi jedan sloj asfalta na glavnoj trasi Sektora 6 u zoni petlje Avala. Šef projekta, gospodin Kostadinović, je dodao da je na Sektoru 6, 11 objekata, jedna velika petlja i tunel Beli potok.

Dužina čitave obilaznice od Mosta na Savi do Bubanj Potoka je 20,4 kilometra, a radove izvode kompanije "Power China" i azerbejdžanski "Azvirt".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike